Criza constiintei europene 1680-1715

Criza constiintei europene 1680-1715 - Paul Hazard
Pret: 35,10 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCriza constiintei europene 1680-1715
Comanda acum "Criza constiintei europene 1680-1715 - Paul Hazard" de pe libraria ishop la pretul de 35,10 lei
Descriere carte:
"Ce este Europa? O gandire vesnic nesatisfacuta. Neinduratoare cu ea insasi, cauta fara ragaz doua lucruri: unul e fericirea, iar celalalt, care-i este si mai indispensabil, si mai drag, adevarul. De abia si-a gasit o stare parand sa raspunda acestei duble exigente cand isi da seama ca tine in mana doar provizoriul, doar relativul, si ca nici pe acestea nu le stapaneste cu trainicie; iar atunci isi reincepe cautarea disperata care este gloria si chinul sau. In Europa, oamenii destrama noaptea panza tesuta ziua. Se incearca alte fire, se pregatesc alte urzeli si in fiecare dimineata rasuna zgomotul razboaielor de tesut care fabrica, trepidand, lucruri noi. Europa n-a incetat deloc sa se supuna propriei sale legi, asprei sale legi. Inainte ca teoreticienii unei lumi care isi intemeia logica pe acceptarea libera a autoritatii sa-si fi incheiat nuantarea doctrinelor, alti teoreticieni denuntau pericolele, abuzurile, defectele aceleiasi autoritati si, combatandu-i excesele, ajungeau sa tagaduiasca in intregime valoarea conceptului ei. Astfel, pe ascuns, stradania cautarilor incepea iarasi. Sub aparentele calme, se nastea din nou nelinistea, lumea pornea din nou spre o alta fericire, spre un alt adevar. Nelinistitii, curiosii, mai intai huliti, persecutati sau ascunsi, ieseau la lumina, inaintau, deveneau celebri si isi reclamau rolul de calauze si de conducatori. Aceasta este criza de constiinta la care am asistat intre secolele al XVII-lea si al XVIII-lea."
Paul Hazard

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Criza constiintei europene 1680-1715
Cartea Criza constiintei europene 1680-1715 in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Criza constiintei europene 1680-1715 - Paul Hazard" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Acvile si lei - Gauthier Guy Urmatoarea carte recomandata din categoria Istoria Europei
Gauthier Guy
0,00 lei
Europa Luminilor - Ulrich Im Hof Urmatoarea carte recomandata din categoria Istoria Europei
Ulrich Im Hof
18,95 lei
Napoleon, Franta si Europa - STILES Andrina, Trad. POPESCU Mihai Urmatoarea carte recomandata din categoria Istoria Europei
STILES Andrina, Trad. POPESCU Mihai
8,91 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Istoria EuropeiCarti recomandate din categoria Istoria Europei