Cristos versus Arizona

Cristos versus Arizona - Camilo Jose Cela
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCristos versus Arizona
Comanda acum "Cristos versus Arizona - Camilo Jose Cela" de pe libraria ishop la pretul de 25,60 lei
Descriere carte:
Romanul Cristos versus Arizona este una din marile rea­lizari ale lui Cela atit prin valoarea sa intrinseca, cit si prin caracterul sau experimental. Constituit dintr-o singura fraza, in care naratorul relateaza intimplari din Vestul Salbatic, acesta descrie o atmosfera, o lume si o galerie de personaje absolut impresionante. Evenimentele descrise in carte se petrec in jurul orasului Tomist?n (Tombstone) si ele sint in mare parte reale ? ca, de exemplu, batalia de la O.K. Corral, la care au participat, printre altii, faimosii Wyatt Earp si Doc Holliday. Asprimea limbajului utilizat de Cela corespunde duritatii lumii descrise in roman, o lume populata de emigranti saraci, ucigasi, violatori, prostituate, oameni de toate rasele si categoriile sociale, ce lupta pentru supravietuire. Peste intreg sirul de povesti sordide si apasatoare planeaza insa, reiterate permanent, speranta mintuirii si o intelegere omeneasca fata de pacatele lumii.

?Un poet spaniol a spus odinioara ca literatura spaniola exista numai de la mijloc in sus. Camilo Jose Cela a fost insa cel dintii care a incalcat tabuurile sexuale si a scris intr-un mod foarte explicit, aproape grotesc, despre sexualitate si despre un tip de realitate care pina la el fusese lasata deoparte de traditia puritana din Spania.? (Julio Ortega)
?Lumea romanelor lui Cela a fost comparata cu cea a lui Hieronymus Bosch si a lui Breughel. Pentru el omul este prizonierul unui univers amenintator, in care haosul si imperfectiunea inving intotdeauna in fata idealismului.? (Paul West)

Premiul Nobel pentru Literatura 1989!

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Cristos versus Arizona
Cartea Cristos versus Arizona in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Cristos versus Arizona - Camilo Jose Cela" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Ultimul patriarh - Najat El Hachmi Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Najat El Hachmi
23,75 lei
Escrocul sentimental - Jaime Bayly Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Jaime Bayly
25,11 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala