Crima si pedeapsa

Crima si pedeapsa - F. M. Dostoievski
Pret: 52,25 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCrima si pedeapsa
Comanda acum "Crima si pedeapsa - F. M. Dostoievski" de pe libraria ishop la pretul de 52,25 lei
Descriere carte:
Dupa 50 de ani, intr-o noua traducere, din limba rusa, de Adriana Liciu  

Publicat pentru prima oara sub forma de foileton in revista Russki Vestnik pe tot parcursul anului 1866, romanul Crima si pedeapsa este o analiza psihologica a crimei si a implicatiilor sale morale. O fiinta superioara are oare dreptul sa savirseasca o crima daca aceasta este in folosul intregii umanitati? iata intrebarea care il macina necon­tenit pe Raskolnikov, un fost student idealist, excentric si mizantrop, in ceasurile lungi de meditatie din odaia sa strimta de la mansarda. Sub presiunea saraciei cumplite, a insingurarii si a sentimentului de zadarnicie a tuturor aspiratiilor sale, aceasta teorie indrazneata este pusa peste noapte in aplicare, ducind la un dublu asasinat de o salba­ticie care zguduie intreg orasul Sankt Petersburg. Dostoievski anali­zeaza cu intuitia unui fin psiholog cauzele crimei, dilemele personajului sau, pendularile sale launtrice intre bine si rau, rational si irational, psihologia ucigasului si a anchetatorului, avansind in final posibili­tatea mintuirii prin iubire, umilinta si jertfa de sine. Original, fasci­nant si tulburator, romanul Crima si pedeapsa ilustreaza admi­rabil criza sociala si spirituala a epocii, avind o influenta profunda asupra fictiunii secolului XX.  

Un scriitor al carui interes se indreapta mai degraba catre conditia umana mizera, catre pacat, viciu si catre haurile poftei trupesti si ale patimii, decit catre nobletea sufletului si a trupului. (Thomas Mann)  

Dostoievski este singurul psiholog de la care mai pot invata ceva. (Friedrich Nietzche)  

Crima si pedeapsa este povestea unei idei, pe care o intruchipeaza, pro si contra, toate personajele cartii, si nu doar Raskolnikov: ideea naturilor superioare infringind obstacolele, a luptei cu stupidele prejudecati umanitariste, a alesilor ce dispun in voie de inertul material uman, a conducatorilor cu drepturi nelimitate si subjugind pe temeiul unui plan calculat la rece milioane de sclavi, a fortei neinduratoare careia trebuie toti sa i se supuna fara sa cricneasca, ideea cezarismului, ideea napoleoniana, ideea supraomului. (Ion Ianosi)  

Intotdeauna ne imaginam eternitatea ca pe ceva vast, nemasurat. Dar de ce tinem neaparat ca ea sa fie nemasurata? Ce-ar fi daca, in locul nemarginirii, am gasi o camaruta, o baie a unei case de tara, intunecata si trista, cu colturile pline de pinze de paianjen...? (F.M. Dostoievski)  

Frumusetea este un lucru pe cit de misterios, pe atit de teribil, iar asta mi se pare greu de suportat. Dumnezeu si diavolul se cearta, si nu si-au ales alt teren de lupta decit omul. (F.M. Dostoievski)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Crima si pedeapsa
Cartea Crima si pedeapsa in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Crima si pedeapsa - F. M. Dostoievski" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
O fata de preot - George Orwell Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura clasica
George Orwell
25,60 lei
Jurnalul satanei  - Leonid Andreev Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura clasica
Leonid Andreev
15,20 lei
OPERE VOL. II: HAMLET - SHAKESPEARE, William Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura clasica
SHAKESPEARE, William
37,05 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura clasicaCarti recomandate din categoria Literatura clasica