Creativitatea - Descatusarea fortelor interioare

Creativitatea - Descatusarea fortelor interioare - Osho
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCreativitatea - Descatusarea fortelor interioare
Comanda acum "Creativitatea - Descatusarea fortelor interioare - Osho" de pe libraria ishop la pretul de 13,68 lei
Descriere carte:
Descatusarea fortelor interioare

Logica este seaca, poezia este vie. Logica nu stie sa danseze. Logicii ii este imposibil sa danseze. Daca ai vedea logica dansand, ar fi ca si cum l-ai vedea pe Mahatma Gandhi dansand! Ar arata foarte caraghios. Poezia stie sa danseze; poezia este dansul inimii. Logica nu poate sa iubeasca; ea poate sa-ti vorbeasca de iubire, dar nu poate sa iubeasca; iubirea pare sa fie ilogica. Numai poezia poate sa iubeasca, numai poezia poate sa faca saltul in paradoxul iubirii. Logica este rece, foarte rece; e buna in ceea ce priveste matematica, dar nu e buna in ceea ce priveste omenirea.

Daca omenirea devine prea logica, atunci omenirea dispare; atunci exista numai cifre, nu fiinte omenesti - cifre inlocuibile. Poezia, iubirea si simtirea iti dau adancime, caldura. Devii mai moale, iti pierzi raceala. Devii mai uman. Buddha e suprauman, nu exista nici o indoiala in privinta asta, dar el isi pierde dimensiunea umana. El e nepamantean. El are frumusetea de a fi nepamantean, dar nu are frumusetea pe care o are Zorba Grecul. Zorba este atat de pamantean! As vrea ca tu sa fii si Zorba si Buddha in acelasi timp, nu Zorba Grecul ci Zorba Buddha.


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Creativitatea - Descatusarea fortelor interioare
Cartea Creativitatea - Descatusarea fortelor interioare in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Creativitatea - Descatusarea fortelor interioare - Osho" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
CREIERUL LUI BUDDHA. NEUROSTIINTA FERICIRII, IUBIRII SI INTELEPCIUNII - HANSON, Rick ; MENDIUS, Richard Urmatoarea carte recomandata din categoria Psihologie motivationala
HANSON, Rick ; MENDIUS, Richard
23,75 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Psihologie motivationalaCarti recomandate din categoria Psihologie motivationala