Cortina.

Cortina. - Milan Kundera
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCortina.
  • Autor: Milan Kundera
  • Editura: Humanitas
  • Colectia: Seria de autor Milan Kundera
  • Categoria: Eseuri
  • ISBN: 978-973-50-2357-7
  • An aparitie: 2008
  • Numar de pagini: 176
  • Format carte: 13 x 20 cm
Comanda acum "Cortina. - Milan Kundera" de pe libraria ishop la pretul de 20,70 lei
Descriere carte:
"O cortina magica, tesuta din legende, atarna intre noi si lume. Cervantes l-a trimis pe don Quijote in peregrinare si a sfasiat cortina. Lumea i s-a aratat cavalerului ratacitor in toata goliciunea comica a prozei sale." "Aidoma unei femei care se fardeaza inainte de a pleca grabita spre prima ei intalnire, lumea - cand alearga spre noi in clipa cand ne-am nascut - este deja fardata, mascata, preinterpretata. Iar conformistii nu vor fi singurii care vor fi trasi pe sfoara; rebelii, dornici sa-si exprime opozitia fata de tot si toate, nici nu-si dau seama cat sunt ei insisi de docili; ei nu se vor revolta decat impotriva lucrurilor interpretate (preinterpretate) drept demne de a starni revolta. [...]
Caci noua arta a patruns in lume tocmai in urma gestului lui Cervantes de a sfasia cortina preinterpretarii; gestul sau distructiv se rasfrange si se prelungeste in fiecare roman demn de acest nume; e pecetea care confera identitate noii arte."

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Cortina.
Cartea Cortina. in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Cortina. - Milan Kundera" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Bunul simt, ca paradox - Al. Paleologu Urmatoarea carte recomandata din categoria Eseuri
Al. Paleologu
16,59 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
EseuriCarti recomandate din categoria Eseuri