Corectitudinea istorica

Corectitudinea istorica - Sevillia Jean
Pret: 0,00 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCorectitudinea istorica
  • Autor: Sevillia Jean
  • Editura: Humanitas
  • Colectia: Istorie
  • Categoria: Istorie
  • ISBN: 973-50-0961-7
  • An aparitie: 2005
  • Numar de pagini: 378
  • Format carte: 13*20 cm
Comanda acum "Corectitudinea istorica - Sevillia Jean" de pe libraria ishop la pretul de 0,00 lei
Descriere carte:
Ce e Istoria? O fraza de dansii inventata... Asa pare sa parafrazeze Jean Sevilla, invitandu-ne sa terminam o data cu trecutul unic, lipsit de nuante, plin de clisee. Printr-o corectitudine istorica necesara sa invatam sa judecam evenimentele trecutului in contextul ideilor valabile in epoca respectiva, iar nu aplicand conceptul actual generalizat pana la sufocare de corectitudine politica. Un concept care paraziteaza grav discursurile politice si mediatice, care inhiba si perpetueaza falsificarea trecutului. Analizarea Istoriei dupa criteriile epocii actuale nu are nici un sens, ceea ce alta data era numit obscurantism, imperialism, colonialism, rasism, fascism sau sexism nu mai trebuie privit si judecat dupa criteriile noastre de azi. Scopul autorului este sa ne lamureasca in privinta diverselor idei false care ne-au fost inoculate. Legendele si miturile au impregnat Istoria si Memoria cu minciuni si adevaruri contrare. Pentru ca o natiune sa fie unita?- arata Sevillia?- are nevoie de un trecut comun netrunchiat, pe care sa invatam sa-l cunoastem asa cum a fost si sa-l iubim ca atare. In caz contrar, avem de-a face doar cu o comunitate de interese, materialista, individualista, fara credinta si fara lege. De la istorie la memorie si inapoi, fiindca 'o natiune este o comunitate de vise'. Un parcurs semnificativ si clarificator, la nivel accesibil, prin istoria Frantei, care ne ajuta sa intelegem mai bine si istoria Romaniei.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Corectitudinea istorica
Cartea Corectitudinea istorica in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Corectitudinea istorica - Sevillia Jean" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
O istorie a Bizantului - Stelian Brezeanu Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Stelian Brezeanu
22,80 lei
De la Cetatea lui Dumnezeu la Edictul din Nantes - Alexandru-Florin Platon, Laurentiu Radvan Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Alexandru-Florin Platon, Laurentiu Ra...
33,16 lei
Ce istorie scriem - Ovidiu Pecican Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Ovidiu Pecican
19,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
IstorieCarti recomandate din categoria Istorie