Copiii lui Hansen

Copiii lui Hansen - Ognjen Spahic
Pret: 21,80 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCopiii lui Hansen
Comanda acum "Copiii lui Hansen - Ognjen Spahic" de pe libraria ishop la pretul de 21,80 lei
Descriere carte:
Roman cistigator al premiului Mesa Selimovic (cel mai bun roman publicat in 2004 in Bosnia si Hertegovina, Croatia, Muntenegru si Serbia)  

Actiunea romanului Copiii lui Hansen se desfasoara in Romania, mai exact in leprozeria de la Tichilesti, ultimul lazaret de acest fel din Europa, un univers inchis si damnat in care isi petrec viata o mina de oameni proscrisi de familie si prieteni din cauza cumplitei lor maladii. Morti pentru lume, fara o legatura oricit de fragila cu ea, leprosii asista de la distanta la evenimentele care au zguduit Europa in ultima jumatate a secolului trecut, de la al Doilea Razboi Mondial pina la revolutia din 1989. In interiorul granitelor acestui spatiu, mai putin spital si mai mult anticamera a mortii, se construiesc ierarhii si relatii de putere, afinitati si dusmanii, iubiri si tradari. Fara a ocoli niciunul dintre amanuntele socante ale vietii cotidiene, de la imbratisare la crima, Spahic pune in scena, cu o extraordinara subtilitate, drama totalitarismului si a izolarii, in care singurul punct luminos, desi iluzoriu, este aspiratia spre libertate.  

?Leprozeria de la Tichilesti, descrisa de Spahic este o superba metafora a dictaturii din Romania comunista.? ( Corriere della Sera )

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Copiii lui Hansen
Cartea Copiii lui Hansen in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Copiii lui Hansen - Ognjen Spahic" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
De duzina - Charles Bukowski Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Charles Bukowski
23,70 lei
Fiica lui Agamemnon ? Succesorul - Ismail Kadare Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Ismail Kadare
18,52 lei
Roman teatral - Bulgakov Mihail Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Bulgakov Mihail
7,50 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala