Contraventiile rutiere. Editia a II-a

Contraventiile rutiere. Editia a II-a - Mircea Ursuta
Pret: 30,00 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roContraventiile rutiere. Editia a II-a
Comanda acum "Contraventiile rutiere. Editia a II-a - Mircea Ursuta" de pe libraria ishop la pretul de 30,00 lei
Descriere carte:
Lucrarea de fata, intemeiata in mare parte pe practica instantelor romane in materia contraventiilor rutiere si avand la baza documentarea de mai multi ani pentru elaborarea tezei de doctorat in materia procedurii contraventionale generale, este utila judecatorilor si avocatilor care se confrunta zi de zi cu o veritabila "avalansa" de plangeri contraventionale rutiere. De asemenea, ea poate fi folosita ca un indrumar pentru agentii constatatori la incheierea de procese-verbale corecte, cu respectarea drepturilor contravenientului, a ordinii publice, a sigurantei in trafic si, nu in ultimul rand, a legislatiei in vigoare.

Prin ordonarea logica a problemelor abordate am dorit ca aceasta lucrare sa fie utila si cetateanului (in special conducatorilor auto), problemele juridice fiind tratate obiectiv si nu doar din punctul de vedere al contravenientului ori al agentului constatator.

Problema probatiunii in cazul contraventiilor rutiere, incidenta marjelor de toleranta ale aparatelor radar, elementele obligatorii suplimentare ce trebuie continute de procesele-verbale incheiate in materia contraventiilor rutiere, aplicarea jurisprudentei Curtii Europene a Drepturilor Omului in procesele contraventionale vizand contraventii rutiere sunt doar cateva dintre problemele abordate in prezenta lucrare.

Prezenta editie cuprinde modificarile aduse legislatiei rutiere prin Legea nr. 202/2010.

Mircea Ursuta - doctor in drept al Universitatii Babes-Bolyai Cluj-Napoca (2008) cu teza de doctorat "Procedura contraventionala", cadru didactic la Facultatea de Drept a Universitatii din Oradea, avocat in Baroul Bihor, membru fondator al Institutului de Drept Public si Stiinte Administrative al Romaniei.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Contraventiile rutiere. Editia a II-a
Cartea Contraventiile rutiere. Editia a II-a in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Contraventiile rutiere. Editia a II-a - Mircea Ursuta" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Institutii Administrative Europene - Tofan Apostol Dana Urmatoarea carte recomandata din categoria Drept administrativ
Tofan Apostol Dana
25,90 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Drept administrativCarti recomandate din categoria Drept administrativ