Contractele de comert international - Editia a II-a

Contractele de comert international - Editia a II-a - Dumitru A. P. Florescu, Liviu-Narcis Pirvu
Pret: 40,00 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roContractele de comert international - Editia a II-a
Comanda acum "Contractele de comert international - Editia a II-a - Dumitru A. P. Florescu, Liviu-Narcis Pirvu" de pe libraria ishop la pretul de 40,00 lei
Descriere carte:
Urmand traditia lucrarii Calauza juristului, aparuta in anul 1956 sub coordonarea regretatului academician Tudor R. Popescu, lucrarea de fata se doreste a fi un indrumar pentru cei care incheie contracte de comert international, un instrument de lucru util tuturor economistilor, comerciantilor si practicienilor dreptului.

Autorii au incercat sa redea cele mai importante aspecte care trebuie sa fie avute in vedere la incheierea unui contract de comert international.

Dupa o analiza a caracteristicilor comune ale contractelor de comert international, autorii au tratat contractul cu cea mai frecventa utilizare in practica, respectiv contractul de vanzare-cumparare, aplecandu-se cu atentie asupra
regulilor Incoterms.

Au fost analizate si alte contracte, pentru care s-a considerat ca sunt necesare dezvoltari teoretice (contractele de gaj, leasing, lease-back, know-how, factoring, engineering), oferindu-se si modele pentru contractele de leasing, know-how si factoring.

Pentru contractele cu o frecventa relativ mai restransa in activitatea majoritatii comerciantilor romani (export instalatii complexe, import materii prime, service, navlosire etc.), autorii au preferat prezentarea sistematizata a tuturor clauzelor, cu explicarea consecintelor inserarii ori dupa caz-a omisiunii acestora.

In fine, lucrarea se incheie cu o prezentare a arbitrajului comercial international, modalitate de solutionare a litigiilor contractuale adesea mult mai eficienta decat judecata in fata unor instante statale.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Contractele de comert international - Editia a II-a
Cartea Contractele de comert international - Editia a II-a in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Contractele de comert international - Editia a II-a - Dumitru A. P. Florescu, Liviu-Narcis Pirvu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Drept international privat - Dan Lupascu Urmatoarea carte recomandata din categoria Drept international
Dan Lupascu
35,00 lei
Drept international privat - Aurelian Gherghe Urmatoarea carte recomandata din categoria Drept international
Aurelian Gherghe
30,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Drept internationalCarti recomandate din categoria Drept international