Contestatia La Executare. Culegere De Practica Judiciara, Editia A Ii-a

Contestatia La Executare. Culegere De Practica Judiciara, Editia A Ii-a - Tabaras Manuela
Pret: 29,00 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roContestatia La Executare. Culegere De Practica Judiciara, Editia A Ii-a
Comanda acum "Contestatia La Executare. Culegere De Practica Judiciara, Editia A Ii-a - Tabaras Manuela" de pe libraria ishop la pretul de 29,00 lei
Descriere carte:
Orice drept castigat de iure in cadrul uni proces nu are valoare daca nu este realizat de facto. Executarea silita ridica nenumarate probleme de tehnica juridica, este unul din cele mai specializate domenii ale dreptului, care pot conduce, in cazul in care nu sunt bine administrate, fie la diminuarea castigului obtinut, fie chiar la pierderea lui. Lucrarea este gandita atat in beneficiul creditorului, cat si a debitorului, oferind justificari legale si solutii practice pentru problemele create de executare, menite sa reorienteze partile in vederea realizarii drepturilor sau intereselor lor.
Prin tema pe care o abordeaza, aceea a contestatiei la executare, indiferent de izvorul ei (dreptul comun sau legile speciale), indiferent de forma ei (contestatie propriu-zisa sau contestatie la titlu), lucrarea de fata permite juristilor, fie ei magistrati, avocati, consilieri juridici, dar si practicienilor din domeniul financiar si economic o documentare rapida si obiectiva asupra interpretarii si aplicarii legislatiei relevante in aceasta materie, oferind variate modalitati de asigurare si garantare a castigului din perspectiva unui litigiu, justificari legale si solutii practice pentru problemele create de executare, menite sa reorienteze partile in vederea realizarii drepturilor sau intereselor lor.
Hotararile instantelor sunt insotite de note cuprinzand legislatia aplicabila, cu eventualele modificari survenite pana in prezent, cat si observatii referitoare la modul de solutionare de catre instanta a spetei respective, inclusiv solutii contrare date aceleiasi probleme de drept.
In scopul crearii unui instrument complet si flexibil, adaptat tuturor nevoilor, lucrarea cuprinde, pe langa jurisprudenta prelucrata conform standardelor deja consacrate ale colectiei Editurii All Beck, cateva consideratiuni de ordin teoretic, menite sa lamureasca pe deplin problematica tratata, modele de actiuni in justitie specifice domeniului, repertoriul legislatiei relevante si un index alfabetic al materiei.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Contestatia La Executare. Culegere De Practica Judiciara, Editia A Ii-a
Cartea Contestatia La Executare. Culegere De Practica Judiciara, Editia A Ii-a in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Contestatia La Executare. Culegere De Practica Judiciara, Editia A Ii-a - Tabaras Manuela" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
JurisprudentaCarti recomandate din categoria Jurisprudenta