Contesa singeroasa

Contesa singeroasa - Andrei Codrescu
Pret: 32,25 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roContesa singeroasa
Comanda acum "Contesa singeroasa - Andrei Codrescu" de pe libraria ishop la pretul de 32,25 lei
Descriere carte:
La baza romanului Contesa singeroasa (1995) sta poves­tea terifianta a contesei Elisabeta B?thory. Legenda spune ca a ucis sase sute cincizeci de fecioare si s-a imbaiat in singele lor, dorind cu orice chip sa-si reintinereasca astfel propriul trup. De asemenea, credintele populare sustin ca in noptile friguroase stelele coboara pe pamint si se impreuneaza cu lupii. Sau vorbesc despre instrumente de tortura neobisnuite care atita imaginatia. O multime de asemenea scene, creionate intr-un stil atit de verosimil incit iti dau fiori pe sira spinarii, aduc laolalta tabloul Ungariei din secolul XVI si pe acela al Ungariei de astazi. Scene de o extravaganta incintatoare si in acelasi timp de o cruzime inumana, dezbateri pe marginea crestinismului lui Martin Luther si a idealurilor postcomuniste se impletesc in acest roman care fascineaza si inspaiminta in egala masura.  

? Contesa singeroasa este o splendida si foarte exacta reprezentare a doua epoci istorice, apartinindu-i unui autor bine documentat. O lectura captivanta!? (William S. Burroughs)  

?Andrei Codrescu ne ofera un roman gotic in care sexualitatea se impleteste cu violenta, o poveste care delecteaza si inspaiminta in egala masura.? ( Library Journal )  

?Descrierea halucinanta a faptelor singeroase ale Elisabetei B?thory in decorul opulent al Ungariei medievale pare un basm de Fratii Grimm, revazut de Marchizul de Sade. Un roman care propune o viziune tulburatoare asupra persistentei raului.? ( The Boston Sunday Globe )

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Contesa singeroasa
Cartea Contesa singeroasa in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Contesa singeroasa - Andrei Codrescu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Harpa si umbra - Alejo Carpentier Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Alejo Carpentier
17,10 lei
Simetria ei infricosatoare - Audrey Niffenegger Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Audrey Niffenegger
42,75 lei
Sotron - Julio Cortazar Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Julio Cortazar
35,10 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala