Constitutia Statelor Unite ale Americii

Constitutia Statelor Unite ale Americii - Catalin Avramescu
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roConstitutia Statelor Unite ale Americii
  • Autor: Catalin Avramescu
  • Editura: Humanitas
  • Colectia: Zeitgeist
  • Categoria: Politica
  • ISBN: 978-973-50-2787-2
  • An aparitie: 2010
  • Numar de pagini: 288
  • Format carte: 13 x 20 cm
Comanda acum "Constitutia Statelor Unite ale Americii - Catalin Avramescu" de pe libraria ishop la pretul de 36,00 lei
Descriere carte:
"Excelent filozof al politicului, Catalin Avramescu este un indragostit de istorie in general, de cea americana in particular. Pentru el Constitutia americana nu este o succesiune de propozitii abstracte, ci tesutul insusi al ... unei democratii care nu conteneste sa ne uimeasca prin vitalitatea sa." ( Vladimir TISMANEANU ) "Cititorul va gasi in paginile acestui volum o succinta introducere in arhitectura sistemului constitutional si reprezentativ american si va putea intelege de ce patriotismul proverbial al americanilor este mai presus de toate unul constitutional." ( Aurelian CRAIUTU, profesor, Universitatea Indiana - Bloomington )

"Catalin Avramescu reuseste prin aceasta monografie sa se adreseze atat celor care sunt deja familiarizati cu regimul politic american si au un interes strict profesional, cat si publicului larg. Cartea este un instrument util de lucru si din perspectiva traducerii Constitutiei SUA, o traducere care tine cont, pentru prima oara in limba romana, de anumite subtilitati ale limbajului folosit de Parintii Fondatori." (Radu CARP, profesor, Facultatea de Stiinte Politice, Universitatea din Bucuresti )

"Analiza Constitutiei americane dezvaluie o legatura uitata, aceea dintre filozofia politica si constitutionalism. Subtilitatea interpretarilor il reconfirma pe Catalin Avramescu drept unul dintre cei mai importanti filozofi ai generatiei sale." ( Iulia MOTOC, judecator, Curtea Constitutionala)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Constitutia Statelor Unite ale Americii
Cartea Constitutia Statelor Unite ale Americii in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Constitutia Statelor Unite ale Americii - Catalin Avramescu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Romania in tranzitie. Caderea in viitor - Vladimir Pasti Urmatoarea carte recomandata din categoria Politica
Vladimir Pasti
0,00 lei
Istoria intelectuala a liberalismului - Manent Pierre Urmatoarea carte recomandata din categoria Politica
Manent Pierre
11,28 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PoliticaCarti recomandate din categoria Politica