Constantin Noica in arhiva Securitatii

Constantin Noica in arhiva Securitatii - Dora Mezdrea
Pret: 44,10 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roConstantin Noica in arhiva Securitatii
  • Autor: Dora Mezdrea
  • Editura: Humanitas
  • Colectia: In afara colectiilor
  • Categoria: Politica
  • ISBN: 978-973-50-2454-3
  • An aparitie: 2009
  • Numar de pagini: 512
  • Format carte: 13 x 20 cm
Comanda acum "Constantin Noica in arhiva Securitatii - Dora Mezdrea" de pe libraria ishop la pretul de 44,10 lei
Descriere carte:
A reusit oare Noica, in tentativele sale de "prelucrare" a ofiterilor Securitatii, sa mute cu vreun milimetru limitele pe care Securitatea si le daduse dinauntrul ei si prin care se definea din capul locului? Dupa frenezia cu ... care, in anii '80, se daramau biserici, se desfiintau institute si se blocau contactele cu tot ce era "strain", inclin sa cred ca nu. Dar asta nici nu inseamna ca tot ce contine Dosarul sau de urmarire vorbeste vreo clipa de cedarea lui Noica (de ce ar fi facut-o? Noica nu mai putea fi speriat - frica nu-i mai era, cred, de mult -, pentru ca personal nu mai avea nimic nici de pierdut, nici de cerut), ci doar de nerenuntare, incapatanare, disperare si inadecvare. ( Gabriel Liiceanu )

Noica le spune in fata securistilor ca, daca i se cer servicii de turnator, e gata sa se intoarca la puscaria Jilava, le aminteste ca a fost palmuit in inchisoare pentru refuzul de a colabora si le explica, necomplezent, ca o lege care interzice romanilor sa stea de vorba, fara sa raporteze, cu cetateni straini e o lege "ofensatoare", "de proasta calitate". In 1971 refuza sa participe la un congres international de logica tocmai ca sa nu i se ceara sa relateze eventualele convorbiri cu strainii. Admonestat ca nu face publicistica "de actualitate", Noica raspunde: "Eu nu fac filozofie ieftina." "Eu va caut pe dvs. sa ma ajutati sa facem ceva in cultura. Alt tip de informatii n-am dat niciodata si nici nu voi da." ( Andrei Plesu )

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Constantin Noica in arhiva Securitatii
Cartea Constantin Noica in arhiva Securitatii in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Constantin Noica in arhiva Securitatii - Dora Mezdrea" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Semiluna Si Haosul - Olivier Roy Urmatoarea carte recomandata din categoria Politica
Olivier Roy
17,91 lei
Politica Pentru Barbari - Paul Stewart, Chriss Riddell Urmatoarea carte recomandata din categoria Politica
Paul Stewart, Chriss Riddell
19,99 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PoliticaCarti recomandate din categoria Politica