Comunism si totalitarism

Comunism si totalitarism - Stephane Courtois
Pret: 26,55 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roComunism si totalitarism
  • Autor: Stephane Courtois
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Historia
  • Categoria: Istorie
  • ISBN: 978-973-46-0895-9
  • An aparitie: 2011
  • Numar de pagini: 280
  • Format carte: 160 x 235
Comanda acum "Comunism si totalitarism - Stephane Courtois" de pe libraria ishop la pretul de 26,55 lei
Descriere carte:
Dupa doua decenii de la caderea Zidului Berlinului, Stphane Courtois formuleaza o serie de teze privitoare la originea si evolutia totalitarismului. In opozitie cu tezele traditionale ale lui Hannah Arendt si George Mosse, care vad radacinile totalitarismului in statul nazist si in cel stalinist, Courtois subliniaza rolul fundamental al lui Lenin si al bolsevismului in aparitia acestui fenomen politic. Pe baza informatiilor extrase din arhivele de la Moscova, el redefineste rolul lui Stalin si natura crimelor in masa comise de regimurile comuniste asa-numitul genocid de clasa, singurul fenomen care poate explica foametea din Ucraina sau asasinatele din Cambodgia. In final analizeaza memoria tragica a comunismului in Europa Centrala si de Est, memoria glorioasa a comunismului in Europa Occidentala in special in Franta si memoria paradoxala a URSS-ului in Rusia lui Vladimir Putin care il reabiliteaza pe Stalin. Un capitol special este dedicat dictaturii comuniste din Romania si crimelor comise in numele acesteia.

Cuprins: Comunismul secolului XX sau razboiul civil permanent Lenin si distrugerea intelighentiei ruse Stalin si evreii Kominternul: o elita de tip nou Cartea neagra si cercetarea istorica a comunismului Rafael Lemkin si problema genocidului in regimul comunist Raportul secret al lui Hrusciov: fractura sistemului comunist Memorialul Sighet: istoria si memoria crimelor comuniste in Romania Onoarea pierduta a stangii europene Manipularea istoriei: continuitatea unei practici sovietice

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Comunism si totalitarism
Cartea Comunism si totalitarism in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Comunism si totalitarism - Stephane Courtois" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Procesul civilizarii (2 vol.) - Norbert Elias Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Norbert Elias
34,10 lei
The Identity of Romania - Keith Hitchins Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Keith Hitchins
28,50 lei
Sfarsitul sangeros al Iugoslaviei - Christopher Bennett Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Christopher Bennett
0,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
IstorieCarti recomandate din categoria Istorie