Comunicarea sociala de la mit la ritual

Comunicarea sociala de la mit la ritual - ***
Pret: 22,78 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roComunicarea sociala de la mit la ritual
Comanda acum "Comunicarea sociala de la mit la ritual - ***" de pe libraria ishop la pretul de 22,78 lei
Descriere carte:
Daca intelegem cuvantul comunicare atat in sensul sau restrans, cat si in sens larg, constatam ca atunci cand cineva este in prezenta celuilalt, activitatea sa are toate caracteristicile unui angajament la termen: ceilalti ii acorda incredere in mod normal si ii ofera cand se afla in prezenta lor varianta opusa a unui lucru, a carei veritabila valoare o vor putea stabili dupa ce nu vor mai fi impreuna. (Erving Goffman, La mise en sccne de la vie quotidienne)

La inceput a fost Cuvantul!

Dogonii disting doua feluri de cuvant pe care le numesc cuvant uscat si cuvant umed. Cuvantul uscat sau cuvantul dintai, atribut al Spiritului Dintai Amma, inainte ca el sa fi infaptuit creatia, este cuvantul nediferentiat, fara constiinta de sine.
Cuvantul exista in om, ca in orice lucru, dar omul nu-l cunoaste: acesta este cuvantul divin, in valoarea sa potentiala, si, pe planul nostru microcosmic, este inconstientul.
Cuvantul umed este principiul insusi al vietii si a incoltit in oul cosmic, este cuvantul care a fost dat oamenilor. Acesta este sunetul care se poate auzi, considerat ca fiind una din expresiile semintei masculine, intocmai ca si sperma.
Pentru populatia bambara, a carei totalitate a cunostintelor mistice este continuta in simbolistica primelor douazeci si doua de cifre, Unu, unicitatea primara, este cifra Stapanului Cuvantului si a Cuvantului insusi.
Notiunea de cuvant care fecundeaza, de verb purtator al germenelui creatiei, avandu-si obarsia in zorii acesteia, ca prima manifestare divina, inainte ca lumea sa se fi plamadit, se regaseste in conceptiile cosmogonice ale multor popoare. Este intalnita in Africa de Nord (dogonii), sau se regaseste la indienii guarani din Paraguay, pentru care Dumnezeu a pus bazele limbajului, inainte de a materializa apa, focul, soarele, ceturile datatoare de viata si, in fine, primul pamant.


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Comunicarea sociala de la mit la ritual
Cartea Comunicarea sociala de la mit la ritual in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Comunicarea sociala de la mit la ritual - ***" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Despre enigmele sufletului - Rudolf Steiner Urmatoarea carte recomandata din categoria Astrologie/Esoteric
Rudolf Steiner
18,05 lei
2008 Zi De Zi - Alexandra Beaumont Urmatoarea carte recomandata din categoria Astrologie/Esoteric
Alexandra Beaumont
25,65 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Astrologie/EsotericCarti recomandate din categoria Astrologie/Esoteric