Cognitio

Cognitio - Mircea Flonta
Pret: 23,65 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCognitio
  • Autor: Mircea Flonta
  • Editura: All
  • Colectia: Esentiall
  • Categoria: Filosofie
  • ISBN: 973-571-878-7
  • An aparitie: 0
  • Numar de pagini: 240
  • Format carte:
Comanda acum "Cognitio - Mircea Flonta" de pe libraria ishop la pretul de 23,65 lei
Descriere carte:
?Aceasta carte a fost gandita si scrisa pornind de la convingerea ca in traditia filosofica occidentala, inaugurata la greci, nu exista un alt sistem de referinta decat bilantul dicutiei celor mai semnificative intrebari si solutii. Ea isi propune sa ofere un asemenea bilant pentru trei mari teme ale filosofiei cunoasterii: conceptul cunoasterii, sursele cunoasterii si intemeirea cunoasterii. Totodata, cartea incearca sa ilustreze conceptul introducerii crituce, (?) un concept ce exprima , credem, foarte bine un anumit mod de a intelege si de a practica filosofia. Intr-o asemenea intreprindere contributia autorului trebuie cautata in principal pe trei planuri. In primul rand, el trebuie sa contureze cadrul discutiei, sa indice supozitii ce sustin interogatii filosofice, precum si inovatii conceptuale si schimbari de perspectiva raspunzatoare de evolutia lor in timp. In al doilea rand, el este dator sa trieze argumentele in raport cu forta si relevanta lor, sa puna in scena si sa conduca din umbra discutia dintre cele mai creatoare minti care au reflectat asupra unei anumite teme. In al treilea rand, autorul unei introduceri critice nu se poate sustrage obligatiei de a incerca sa dezvaluie supozitiile ce sustin controversele filosofice si sa arate ce s-a putut proba, ce a ramas nedecis, problematic sau deschis discutiei. Cititorul avizat va judeca, desigur, daca si in ce masura textul de fata raspunde unor astfel de indatoriri.? - Mircea Flonta  

Mircea Flonta (n. 1932) este profesor al Facultatii de Filosofie de la Universitatea Bucuresti, membru corespondent al Academiei Romane si unul dintre cei mai importanti specialisti romani in epistemologie, teoria cunoasterii stiintifice si teoria limbajului. Printre lucrarile sale se numara ?Cum recunoastem pasarea Minervei? Reflectii asupra perceptiei filosofiei in cultura romaneasca?, ?Imagini ale stiintei? sau ?Kant in lumea lui si cea de azi. Zece studii kantiene.?

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Cognitio
Cartea Cognitio in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Cognitio - Mircea Flonta" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Ce este filosofia antica? - Pierre Hadot Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Pierre Hadot
3,79 lei
In cautarea nefericirii - Ales Debeljak Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Ales Debeljak
14,16 lei
Cetatuia din suflet. Predici germane - Meister Eckhart Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Meister Eckhart
16,62 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
FilosofieCarti recomandate din categoria Filosofie