Codul civil adnotat. Volumul IV

Codul civil adnotat. Volumul IV - Hamangiu Constantin , Georgean Nicolae
Pret: 122,55 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCodul civil adnotat. Volumul IV
Comanda acum "Codul civil adnotat. Volumul IV - Hamangiu Constantin , Georgean Nicolae" de pe libraria ishop la pretul de 122,55 lei
Descriere carte:
Codul Civil Adnotat , elaborat de Constantin Hamangiu si Nicolae Georgean este o opera fundamentala pentru orice jurist, unica in intreaga literatura de specialitate.

Editat in anul 1925 la Editura Librariei Universala Alcalay & Co. (cel mai cunoscut editor din perioada interbelica), initial in 4 volume, Codul si-a atins scopul declarat al autorilor, acela de a fi instrument de consultare zilnica a complicatelor probleme de drept ce ridica importanta materie a Codului Civil, deoarece si in prezent este utilizat ca material bibliografic de referinta in rezolvarea problemelor de interpretare si aplicare a normelor de drept civil. Celor patru volume li s-au alaturat inca cinci, editate in timp (1929-1934), cuprinzand comentarii din doctrina romaneasca si straina si completand jurisprudenta.
Codul civil roman de la 1864 fiind in mare parte imprumutat din codurile europene, in special din Codul Napoleon de la 1807, nu se putea incadra in viata societatii romanesti decat prin larga contributie a jurisprudentei si stiintei juridice romanesti. Elaborarea de catre Constantin Hamangiu si colaboratorul sau, Nicolae Georgean, a Codului Civil Adnotat a urmarit tocmai realizarea acestui scop: facilitarea aplicarii Codului civil in cadrul relatiilor sociale create in dreptul privat.
Activitatea de comentare a codurilor presupune o munca migaloasa in care priceperea si cunostintele trebuie sa fie dublate si de rabdare. Comentariile lui Constantin Hamangiu la Codul Civil l-au consacrat pe acesta si au fost primite cu toata consideratia, lucrarea fiind premiata de Academia Romana cu Marele Premiu al Statului Gheorghe Asachi. Utilitatea practica a comentariilor a fost recunoscuta in timp, prin folosirea lor ca baza de interpretare, aplicare si cercetare in domeniul dreptului civil. Datorita valorii sale incontestabile, Codul Civil Adnotat ocupa un loc privilegiat in creatia si activitatea stiintifica a lui Constantin Hamangiu. Actuala editie are ca scop readucerea in circuitul literaturii juridice a unei lucrari de referinta in domeniul aplicarii dreptului civil, cu convingerea ca reeditarea ei, dupa aproape 75 de ani de la aparitie, va reprezenta un eveniment editorial, dar si un instrument de cercetare, explicare si orientare in labirintul institutiilor dreptului civil.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Codul civil adnotat. Volumul IV
Cartea Codul civil adnotat. Volumul IV in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Codul civil adnotat. Volumul IV - Hamangiu Constantin , Georgean Nicolae" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Codul de procedura penala. Adnotat cu legislatie si jurisprudenta - Ion Neagu , Mircea Damaschin Urmatoarea carte recomandata din categoria Coduri adnotate
Ion Neagu , Mircea Damaschin
66,50 lei
Codul Civil Adnotat Vol.iv - Hamangiu Constantin Urmatoarea carte recomandata din categoria Coduri adnotate
Hamangiu Constantin
87,20 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Coduri adnotateCarti recomandate din categoria Coduri adnotate