Clientii lu' Tanti Varvara

Clientii lu' Tanti Varvara - Tanase Stelian
Pret: 0,00 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roClientii lu' Tanti Varvara
  • Autor: Tanase Stelian
  • Editura: Humanitas
  • Colectia: Literatura si Memorialistica
  • Categoria: Comunism
  • ISBN: 973-50-0878-5
  • An aparitie: 2005
  • Numar de pagini: 516
  • Format carte: 15*23 cm
Comanda acum "Clientii lu' Tanti Varvara - Tanase Stelian" de pe libraria ishop la pretul de 0,00 lei
Descriere carte:
Pentru neobositul falsificator al istoriei care a fost regimul comunist, piatra de incercare s-a dovedit a fi propriul sau trecut. Stapan absolut pe documente si pe constiintele martorilor, PCR a fost in cele din urma incapabil sa-si scrie propria istorie; mai precis, a rescris-o de atatea ori incat aceasta devenise un simplu joc de puzzle in care conturul pieselor se modifica de la un an la altul pana la indistinctie. Cu bine cunoscuta sagacitate a cercetatorului dublata de un recunoscut talent de romancier, Stelian Tanase abordeaza in Clientii lu' Tanti Varvara ('Tanti Varvara' e numele dat Sigurantei in jargonul militantilor) tocmai perioada tulbure de la inceputul miscarii comuniste din Romania, urmarind sa desparta apele, sa desluseasca realitatile ascunse sub invelisul legendei. Si o face sub forma unei galerii de portrete, bazate pe marturii din epoca si pe dosarele intocmite de siguranta unor militanti aflati in fruntea miscarii, de la Cristian Racovski si Panait Istrati pana la Lucretiu Patrascanu si Belu Zilber, intre care se tese un adevarat paienjenis de relatii amintind de clanurile mafiote.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Clientii lu' Tanti Varvara
Cartea Clientii lu' Tanti Varvara in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Clientii lu' Tanti Varvara - Tanase Stelian" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Casa terorii. Documente privind penitenciarul Pitesti (1947-1977) - Alin Muresan, Dumitru Lacatusu Urmatoarea carte recomandata din categoria Comunism
Alin Muresan, Dumitru Lacatusu
37,95 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
ComunismCarti recomandate din categoria Comunism