Cite ceva despre psihologie

Cite ceva despre psihologie - Nigel C. Benson
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCite ceva despre psihologie
  • Autor: Nigel C. Benson
  • Editura: Curtea Veche
  • Colectia: Cate ceva despre
  • Categoria: Psihologie
  • ISBN: 973-99592-8-8
  • An aparitie: 2000
  • Numar de pagini: 176
  • Format carte: 13 x 20 cm, brosat
Comanda acum "Cite ceva despre psihologie - Nigel C. Benson" de pe libraria ishop la pretul de 13,30 lei
Descriere carte:
Colectia Cite ceva despre , traducerea in romaneste a faimoasei colectii internationale Introducing, vrea sa explice pe intelesul tuturor marile preocupari ale omenirii si sa scoata din sfera tabu-ului personalitati din istoria culturala a lumii. Considerate de elitisti subiecte inaccesibile publicului larg, adevarurile esentiale raman uneori necunoscute celor care au nevoie de intelepciunea lor.

Cate ceva despre incearca sa demonteze aceasta prejudecata, propunand o serie de sinteze ilustrate despre viata si opera unor oameni celebri (Carl Gustav Jung, Immanuel Kant, Albert Einstein, Friedrich Nietzsche si altii) si despre unele concepte fundamentale (psihologia, filosofia, haosul, mecanica cuantica si altele). Lucrarile din colectia Cite ceva despre realizeaza o prezentare succinta si sugestiva a unor teme de interes general si sunt publicate in formula benzilor desenate, inedita in Romania pentru carti cu o asemenea tematica.

Mintea umana a fost intotdeauna un domeniu al necunoscutului si o sursa de contradictii. Cite ceva despre psihologie explica toate profunzimile acesteia pornind de la descrierea fiziologica a creierului pana la teorii celebre din psihologie, psihanaliza si psihiatrie.

Concluzia care reiese din aceasts carte este ca numai cunoscand mecanismele gandirii iti poti forma o personalitate impunatoare. Psihologii trebuie sa fie pregatiti pentru a infrunta enormele raspunderi si problemele morale inerente muncii lor. Altfel, degeaba incearca sa faca bine daca nu-si dau seama ca activitatea lor poate produce mult rau.

Psihologia are un potential enorm pentru cei care sunt dispusi sa-i acorde timpul necesar ca sa o studieze in profunzime si sa-i aplice descoperirile in viata lor si a celor din jur. Speram ca aceasta carte sa fi fost o introducere utila si un rezumat al acestui domeniu, care sa va incurajeze si sa va trezeasca interesul pentru a o aplica.

Volumul cuprinde si un ghid pe intelesul tuturor despre alte dezvoltari si aplicatii in domeniul psihologiei: Psihologia ca subiect de studiu universitar, Psihologia cognitiva, Psihologia sanatatii, sportiva, Cererea de psihologie, Statutul psihologilor, Nevoia de psihologie, Sanatatea publica, Controlul social, Nevoile politice, Nevoia de filozofie, Cariere in psihologie.

Nigel C. Benson , conferentiar in psihologie si filozofie, a realizata textul incisiv al acestei carti alaturi de ilustratiile care dubleaza in mod inteligent explicatiile.



Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Cite ceva despre psihologie
Cartea Cite ceva despre psihologie in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Cite ceva despre psihologie - Nigel C. Benson" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Revista de Psihologie Organizationala. Vol. VI, Nr. 1-2/ 2006 - Centrul de Psihologie Aplicata ? Universitatea Bucuresti Urmatoarea carte recomandata din categoria Psihologie
Centrul de Psihologie Aplicata ? Univ...
13,78 lei
50 de carti fundamentale de psihologie -  Tom Butler-Bowdon Urmatoarea carte recomandata din categoria Psihologie
Tom Butler-Bowdon
33,25 lei
Introducere in psihologia lui C.G. Jung - Frieda Fordham Urmatoarea carte recomandata din categoria Psihologie
Frieda Fordham
17,10 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PsihologieCarti recomandate din categoria Psihologie