Cite ceva despre Studii culturale

Cite ceva despre Studii culturale - Ziauddin Sardar, Borin Van Loon
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCite ceva despre Studii culturale
Comanda acum "Cite ceva despre Studii culturale - Ziauddin Sardar, Borin Van Loon" de pe libraria ishop la pretul de 13,30 lei
Descriere carte:
Pe masura ce inaintam in noul mileniu, studiile culturale se anunta ca o revolutie academica majora. Dar ce sunt, mai exact, studiile culturale si cum este elaborata aceasta "disciplina"? Ea pretinde a fi o non-disciplina - o abordare critica radicala pentru intelegerea identitatii rasiale, nationale, sociale si de gen. Aceasta carte ofera o calatorie pe terenul minat al acestui domeniu complex, care isi are originea in Marea Britanie si care migreaza catre Statele Unite, Canada, Franta, Australia si sudul Asiei, examinand ideile principalilor sai exponenti si furnizand informatii despre particularitatile acestor studii in intreaga lume. De la Gramsci la Raymond Williams, de la discursul postcolonial la politicile diasporei, de la feminism la teoria deviantei, de la tehnocultura si mass-media la globalizare, volumul poate servi ca ghid al conceptelor esentiale ale acestui fascinant domeniu. Este o lectura de baza pentru toti cei preocupati de ritmul accelerat al culturilor vechi, noi si al celor care sunt pe cale sa se formeze.

Ziauddin Sardar nu a fost solicitat sa joace cricket pentru echipa Pakistanului. Asadar, intr-o incercare de a deveni un "intelectual organic", a ajuns scriitor, crainic si critic cultural. A scris Cite ceva despre Mohamed, Haos si Matematica , Postmodernismul si Celalalt , si numeroase alte carti. Uneori tine cursuri de politici ale stiintei si tehnologiei la Universitatea Middlesex.

Borin Van Loon pare sa penduleze intre sferele separate ale artei, filozofiei si determinismului economic cu o usurinta alarmanta. Dupa ce, de curind, a regizat primul sau film de lung metraj "Eraserhead II - Revenge of the Pencil", si-a impartit timpul intre Los Angeles, Bangkok si Saxmundham, avand cateva proiecte incitante in plan. Inainte de a incepe lucrul la noua sa productie din ciclul "The Ring", se grabeste sa-si incheie romanul (de citit sau de scris?). El are de altfel o viata imaginara foarte bogata.


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Cite ceva despre Studii culturale
Cartea Cite ceva despre Studii culturale in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Cite ceva despre Studii culturale - Ziauddin Sardar, Borin Van Loon" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
PARADIGME UNIVERSALE. EDITIE INTEGRALA - MARCUS, Solomon Urmatoarea carte recomandata din categoria Arta
MARCUS, Solomon
95,00 lei
Patimile dupa Leonardo - Vittoria Haziel Urmatoarea carte recomandata din categoria Arta
Vittoria Haziel
37,99 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
ArtaCarti recomandate din categoria Arta