Cinema

Cinema - Angelo Mitchievici
Pret: 28,02 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCinema
Comanda acum "Cinema - Angelo Mitchievici" de pe libraria ishop la pretul de 28,02 lei
Descriere carte:
Un batrin singur care-si gaseste alinarea in intunericul salii de cinema, urmarind la nesfirsit filmele lui James Dean, doi indragostiti care joaca un joc straniu intr-o cada veche si isi spun povesti, o avalansa de scrisori misterioase de iubire care schimba chimia unui cuplu, o masina de amintiri inventata de un frizer cu nume grecesc si apucaturi de filosof. Povestirile lui Angelo Mitchievici sint stranii, facute din materia din care se tes visele sau mai degraba filmele vechi, cu acea atmosfera nostalgica si cetoasa. Personajele lui evolueaza intr-un climat ce aminteste in acelasi timp de Scott Fitzgerald si de Bucurestii vechi, in niste secvente niciodata incheiate sau conturate definitiv, oscilind intre realitate si amintire sau lumea de celuloid la care fac referire, de altfel, cu obstinatie. O proza estetica si estetizanta, un rafinament al frazei care confirma prezenta unui scriitor talentat.  

?Cele zece povestiri reiau, la diferite niveluri, metafore cinematografice cu caracter autoreferential, motivul baroc al ?vietii ca vis? devenind aici sinonim cu cel al ?vietii ca film? ? si ca iluzie artificiala. Caci la Angelo Mitchievici filmul constituie un pseudonim al iluziei, daca nu cumva o forma postmoderna, estetica de transcendenta, iar simulacrele si artificiile aferente sunt traite la temperatura inalta a libertatii poetice. Angelo Mitchievici este o aparitie remarcabila si insolita in zona prozei noastre inca tinere, un explorator fantast de lumi enigmatice, fermecator desuete si un dreamer cu o personalitate atipica, venita ?din alt film?.? (Paul Cernat)  

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Cinema
Cartea Cinema in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Cinema - Angelo Mitchievici" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Prima iubire - I. S. Turgheniev Urmatoarea carte recomandata din categoria Nuvele si povestiri
I. S. Turgheniev
17,57 lei
Povestiri crepusculare - Ghelderode Michel Urmatoarea carte recomandata din categoria Nuvele si povestiri
Ghelderode Michel
7,50 lei
Cimpoierul Din Kiel. Basme si Legende Scotiene - Barbara Ker Wilson Urmatoarea carte recomandata din categoria Nuvele si povestiri
Barbara Ker Wilson
15,21 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Nuvele si povestiriCarti recomandate din categoria Nuvele si povestiri