Cind finanta submineaza economia si corodeaza democratia

Cind finanta submineaza economia si corodeaza democratia - Daniel Daianu
Pret: 23,70 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCind finanta submineaza economia si corodeaza democratia
  • Autor: Daniel Daianu
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Economie Si Societate
  • Categoria: Economie
  • ISBN: 978-973-46-2547-5
  • An aparitie: 2012
  • Numar de pagini: 232
  • Format carte: 160 x 235
Comanda acum "Cind finanta submineaza economia si corodeaza democratia - Daniel Daianu" de pe libraria ishop la pretul de 23,70 lei
Descriere carte:
Pornind de la presupozitia ca libertatea economica sta la baza unei societati deschise, democratice, textele reunite in volum abordeaza teme fundamentale pentru evolutia Uniunii Europene si a Romaniei: sistemul financiar si riscurile ce decurg din hipertrofierea si deformarea acestuia, derapajul etic in lumea afacerilor, relatia dintre sectorul public si cel privat, criza zonei euro, criza datoriilor suverane, modelul de crestere in economiile emergente europene, redistribuirea puterii in economia globala si constringeri de ordin ecologic.  

"Ca sa tragem linie, marea intrebare este cum sa fie ?reparat? capitalismul in lumea industrializata pornind de la preceptul ca un sistem economic liber nu poate functiona fara piete, ca fara libertate economica nu avem creatie, dezvoltare, democratie. Dar economia libera poate fi mai buna sau mai rea; este nevoie de un sector public, de reglementari care sa tina cont de imperfectiunile pietelor, de imperative de ordin social si ecologic. Reinventarea capitalismului devine o problema de meditatie, interogatie sociologica si politologica nu atit pentru mediul academic, cit mai ales pentru cei care guverneaza in democratie. Daca nu vor fi gasite raspunsuri politice care sa linisteasca cetatenii, anomiile vor prolifera, tentatia autoritarista va cistiga, strigoi ai trecutului vor reinvia; libertatile civice, democratia ar pierde." (Daniel Daianu)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Cind finanta submineaza economia si corodeaza democratia
Cartea Cind finanta submineaza economia si corodeaza democratia in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Cind finanta submineaza economia si corodeaza democratia - Daniel Daianu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Poate supravietui capitalismul? - Joseph A. Schumpeter Urmatoarea carte recomandata din categoria Economie
Joseph A. Schumpeter
52,25 lei
Organizatia virtuala - Bogdan Ghilic-Micu , Marian Stoica Urmatoarea carte recomandata din categoria Economie
Bogdan Ghilic-Micu , Marian Stoica
20,90 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
EconomieCarti recomandate din categoria Economie