Cimitirul din Praga

Cimitirul din Praga - Umberto Eco
Pret: 47,45 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCimitirul din Praga
  • Autor: Umberto Eco
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Biblioteca Polirom. Proza Xxi
  • Categoria: Literatura universala
  • ISBN: 978-973-46-1844-6
  • An aparitie: 2010
  • Numar de pagini: 456
  • Format carte: 130 x 200
Comanda acum "Cimitirul din Praga - Umberto Eco" de pe libraria ishop la pretul de 47,45 lei
Descriere carte:
Cimitirul din Praga spune povestea lui Simonini, un personaj misterios, cu lacune de memorie si dubla personalitate. Nu se stie exact cu ce anume se ocupa cel mai probabil, cu falsificarea de scrisori si acte oficiale, din moment ce guvernantii, politia si serviciile secrete din multe tari sunt interesate de munca lui si vor sa-l angajeze. In documentele sale revine obsesiv celebrul cimitir evreiesc din Praga, cu lespezile sale suprapuse si cu ceasul ale carui limbi se invirt in sens contrar celui obisnuit. Intre conspiratii si revolte, Umberto Eco arata cum se deseneaza incet-incet noua tabla de sah pe Vechiul Continent in a doua jumatate a secolului XX. Un roman cutremurator, despre aspecte ale unei politici trecute sub tacere, care arunca o lumina sumbra asupra viitorului.  

Erudit, pasionant, noul roman al lui Umberto Eco ne arunca in virtejul ametitor al istoriei moderne, aratindu-ne cum poate fi pus in practica un proiect de exterminare. ( La Repubblica )  

In Cimitirul din Praga , Umberto Eco imbina realitatea istorica si inventia literara, precizia documentara si placerea fabulatiei, hiperstructura narativa si efectele de clarobscur, fascinind cititorul, care din Risorgimento ajunge rapid la bonapartismul francez, asista la liturghii negre sau coboara in subteranele Parisului... (La Stampa)  
Un roman despre putere, despre instrumentele ei oficiale si partile ei intunecate, despre punctele ei nevralgice (guvernele, Biserica, lojile masonice) si organele ei executive (armatele, administratia, partidele). Un roman istoric care ne dezvaluie cum se fabrica si cum functioneaza Istoria. ( LUnit )

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Cimitirul din Praga
Cartea Cimitirul din Praga in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Cimitirul din Praga - Umberto Eco" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Laleaua neagra - Alexandre Dumas Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Alexandre Dumas
6,21 lei
Valurile - Virginia Woolf Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Virginia Woolf
21,84 lei
O mie si una de nopti si zile - Naghib Mahfuz Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Naghib Mahfuz
26,10 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala