Cimitirul din Praga (Editia 2011)

Cimitirul din Praga (Editia 2011) - Umberto Eco
Pret: 33,20 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCimitirul din Praga (Editia 2011)
  • Autor: Umberto Eco
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Biblioteca Polirom. Proza Xxi
  • Categoria: Literatura universala
  • ISBN: 978-973-46-2317-4
  • An aparitie: 2011
  • Numar de pagini: 456
  • Format carte: 130 x 200
Comanda acum "Cimitirul din Praga (Editia 2011) - Umberto Eco" de pe libraria ishop la pretul de 33,20 lei
Descriere carte:
Cimitirul din Praga spune povestea lui Simonini, un personaj misterios, cu lacune de memorie si dubla personalitate. Nu se stie exact cu ce anume se ocupa - cel mai probabil, cu falsificarea de scrisori si acte oficiale, din moment ce guvernantii, politia si serviciile secrete din multe tari sint interesate de munca lui si vor sa-l angajeze. In documentele sale revine obsesiv celebrul cimitir evreiesc din Praga, cu lespezile sale suprapuse si cu ceasul ale carui limbi se invirt in sens contrar celui obisnuit. Intre conspiratii si revolte, Umberto Eco arata cum se deseneaza incet-incet noua tabla de sah pe Vechiul Continent in a doua jumatate a secolului XX. Un roman cutremurator, despre aspecte ale unei politici trecute sub tacere, care arunca o lumina sumbra asupra viitorului.  

" Erudit, pasionant, noul roman al lui Umberto Eco ne arunca in virtejul ametitor al istoriei moderne, aratindu-ne cum poate fi pus in practica un proiect de exterminare." ( La Repubblica )  

"In Cimitirul din Praga, Umberto Eco imbina realitatea istorica si inventia literara, precizia documentara si placerea fabulatiei, hiperstructura narativa si efectele de clarobscur, fascinind cititorul, care din Risorgimento ajunge rapid la bonapartismul francez, asista la liturghii negre sau coboara in subteranele Parisului..." (La Stampa)  
"Un roman despre putere, despre instrumentele ei oficiale si partile ei intunecate, despre punctele ei nevralgice (guvernele, Biserica, lojile masonice) si organele ei executive (armatele, administratia, partidele). Un roman istoric care ne dezvaluie cum se fabrica si cum functioneaza Istoria." (L?Unita)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Cimitirul din Praga (Editia 2011)
Cartea Cimitirul din Praga (Editia 2011) in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Cimitirul din Praga (Editia 2011) - Umberto Eco" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Marea aspiratie - Tom Sharpe Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Tom Sharpe
23,65 lei
Mercedes-Benz - Pawel Huelle Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Pawel Huelle
12,26 lei
Paula - Isabel Allende Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Isabel Allende
28,80 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala