Chipurile

Chipurile - Stoian G. Bogdan
Pret: 21,80 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roChipurile
Comanda acum "Chipurile - Stoian G. Bogdan" de pe libraria ishop la pretul de 21,80 lei
Descriere carte:
Premiul National de Poezie "Mihai Eminescu" - Opera Prima

Chipurile de Stoian G. Bogdan a obtinut Premiul  pentru Poezie, la Concursul de manuscrise pentru tinerii sub 35 de ani, organizat de Uniunea Scriitorilor din Romania - 2008.

Chipurile este un  volum de debut. Este cartea unei lumi dense si contondente, extrasa din marginea marilor orase sau din centrul urbelor ?in care nu se intimpla nimic". O lume care se defineste pe parcursul lecturii, lezind retine si dilatind capilare. O colectie de portrete executate ?cam pe sub mina, dar nu mai putin, peste picior".

?Nu vezi linia dintre realitate si fictiune in Chipurile , si e foarte bine. Poti presupune ca e ceva mai mult, acolo, decit poate duce o viata obisnuita. Trimiterea la Masters sugereaza fictionalizarea. Schimbarile de registru, la fel.  Daca ai pe cine sa intrebi, intrebi, si afli ca ceva mai mult de jumatate e biografem. Cartea se leaga si curge, rugoasa, violenta si tandra, iar metafora te surprinde chiar si intr-un tirg cenusiu, ?orasul comanesti". ?eu nu sint un poet. eu sint un poem", scrie SGB in alt text. Are si nu are dreptate. SGB este poet si poem, undeva pe linia invizibila dintre realitate si fictiune." (Radu Andriescu)

?Derbedeu teribilist si poet vinjos, SGB e la 25 de ani cam ce era la aceeasi virsta, dar intr-o lume complet diferita, Mircea Dinescu. Jemanfisist si haimana de provincie, el e nu mai putin un pagubos cu staif, care oscileaza intre citeva masti ce refuza conventionalismul si ipostazele cool ale contemporanilor: ba sentimental, ba macho, traind dupa un fel de cod al onoarei poetice, lui SGB ii reusesc poeme de mare forta in care fixeaza o mitologie a ratarii, nefiindu-i straina gratia perfida a decazutilor, a veritabililor ?golani". Un poet dat in paste!" (Claudiu Komartin)

Normal 0

Accesati blogul volumului: http://chipurile.blogspot.com/

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Chipurile
Cartea Chipurile in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Chipurile - Stoian G. Bogdan" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Cantecul greierilor de sub calea ferata - Ciprian Macesaru Urmatoarea carte recomandata din categoria Poezie
Ciprian Macesaru
17,10 lei
Refluxul sensurilor - Blandiana Ana Urmatoarea carte recomandata din categoria Poezie
Blandiana Ana
9,50 lei
Masina de intors timpul - Daniela Matei Urmatoarea carte recomandata din categoria Poezie
Daniela Matei
23,75 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PoezieCarti recomandate din categoria Poezie