Chicago

Chicago - Alaa al-Aswani
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roChicago
Comanda acum "Chicago - Alaa al-Aswani" de pe libraria ishop la pretul de 28,45 lei
Descriere carte:
Alaa al-Aswani este autorul bestsellerului Blocul Iakubian , cel mai bine vindut roman de limba araba al inceputului de secol XXI, tradus in douazeci si sapte de limbi si transformat intr-un film de succes in 2006.

Chicago (2006), bestsellerul care a surclasat Blocul Iakubian , prezinta vietile mai multor egipteni americanizati, stabiliti in Chicago din motive politice sau economice. O mare parte din actiune se petrece in campusul Facultatii de Medicina, unde autorul insusi si-a finalizat studiile. Scriind fara teama si fara tabuuri, Alaa al-Aswani propune o viziune critica atit a societatii americane, unde unele dintre personajele sale se confrunta cu dezastrele provocate de abuzul de droguri si relatiile sexuale riscante, cit si a politicii autoritariste a Egiptului contemporan. Dar, dincolo de mesajul sau politic, Chicago , ca si Blocul Iakubian , este in primul rind o extraordinara galerie de portrete zugravite cu maiestria si migala unui miniaturist oriental.  

?In Chicago intilnim aceeasi structura si aceeasi deschidere vasta ca in Blocul Iakubian . Reflectiile pe teme politice se imbina cu povesti de dragoste si emancipare emotionala, iar fiecare capitol se sfirseste intr-un punct de climax. Dar aspectul cel mai interesant al acestui roman este faptul ca personajele sint dislocate din confortul propriei culturi: aflate in exil, ele sint lipsite de justificarile oferite de aceasta, iar fanteziile, iluziile, prejudecatile si limitarile lor se dezvaluie pe deplin.? ( The Telegraph )  

? Chicago este o fresca ampla, cu o multitudine de personaje ale caror povesti se impletesc unele cu altele. Prezentindu-si conationalii pe fundalul unei alte culturi, Alaa al-Aswani reuseste sa sublinieze aspectele cele mai sensibile ale personalitatii lor, sa le investigheze optiunile, traumele, loialitatile si apartenentele.? ( The Guardian )  

?Cartea de fata face dovada impresionantelor calitati de povestitor ale lui Alaa al-Aswani. Scriitorul egiptean ne ofera o panorama colorata, zgomotoasa si plina de savoare a nebuniei si nobletei omenesti? ( The Independent )
 
?Prin talentul sau de povestitor si darul observatiei, Alaa al-Aswani aminteste de Somerset Maugham.? ( The Spectator )

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Chicago
Cartea Chicago in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Chicago - Alaa al-Aswani" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Vultur si inger - Juli Zeh Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Juli Zeh
18,99 lei
Casa nebunilor - Andre Baillon Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Andre Baillon
11,40 lei
Profetiile omului-molie - John A. Keel Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
John A. Keel
18,90 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala