Che Guevara sau mistificarea istoriei

Che Guevara sau mistificarea istoriei - Jacobo Machover
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roChe Guevara sau mistificarea istoriei
Comanda acum "Che Guevara sau mistificarea istoriei - Jacobo Machover" de pe libraria ishop la pretul de 22,80 lei
Descriere carte:
Sa contesti o figura legendara nu este lucru usor, dupa ce mai bine de patru decenii s-a lucrat cu obstinatie la construirea legendei. Iar cand este vorba despre Che Guevara, cvasilegendarul erou sud-american, cel care simbolizeaza figura martirului revolutionar, demersul pare imposibil.

Totusi, in cartea sa uimitoare, scriitorul si ziaristul de origine cubaneza Jacobo Machover descrie adevarata poveste a celebrului revolutionar. In realitate, Che a fost un aventurier fara inima, rand pe rand instrumentul lui Castro si victima sa.

"Che Guevara sau mistificarea istoriei" este incontestabil o carte mare, care dezvaluie nu numai chipul adevarat a lui Che, ci si complexitatea personajului, violenta sa, lipsa de toleranta sau fanatismul. De-a lungul paginilor, adevaratul Che prinde contur, total diferit de mitul cu grija construit si intretinut de stanga cubaneza, mit care a fost exportat peste tot si, din pacate, asimilat. "Nu lungiti procesele, repeta Guevara. Dovezile nu sunt importante." Mai mult, revolutionarul fruntas avea obiceiul sa asiste la executii tolanit pe un zid si savurand un trabuc.

Acesta era omul al carui afis troneaza pe peretii camerelor tinerilor din intreaga lume si care este imprimat pe tricouri. Acesta era Che Guevara din spatele mastii, adevaratul Che, din cartea unica editata astazi de PRO EDITUR? SI TIPOGRAFIE.

 

http://www.bookblog.ro/istorie/che-guevara-sau-mistificarea-istoriei/

http://www.jurnalul.ro/articole/130728/adevaratul-che-guevara

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Che Guevara sau mistificarea istoriei
Cartea Che Guevara sau mistificarea istoriei in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Che Guevara sau mistificarea istoriei - Jacobo Machover" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Atelierul istoriei  - Francois Furet Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Francois Furet
14,53 lei
Mitologia indiana - Jean Charles Blanc Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Jean Charles Blanc
8,36 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
IstorieCarti recomandate din categoria Istorie