Centura de castitate

Centura de castitate - Nichita Danilov
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCentura de castitate
Comanda acum "Centura de castitate - Nichita Danilov" de pe libraria ishop la pretul de 18,95 lei
Descriere carte:
Premiul "Mihai Eminescu" al Academiei Romane pe 2007
Premiul pentru poezie al Uniunii Scriitorilor din Romania pe 2007

?Poezia lui Nichita Danilov este umana in sens religios. Ceea ce inseamna ca omul care se exprima prin glasul poetului este o fiinta plenara, cu radacinile implintate in cosmos, in istorie, in societate, in mit, in realitatea celor vazute si nevazute. Iar problematica omului nu poate fi conceputa aici fara confruntarea binelui cu raul. Aceasta plenitudine a conceptiei, multiplicitatea punctelor de vedere care se intilnesc intr-un complementar dramatic, amestecind luminile si umbrele nu pentru a le contopi sau a le dispersa unele printre altele, ci pentru a le stirni diferenta, asigurind lirismului o valoare specifica." (Ion Negoitescu)

?Intre parabola si notatie, intre confesiune si oracularitate, intre descriptie si profetie, Nichita Danilov se misca nonsalant, unind angoasa cu gratia, cotidianitatea cu himericul si ironia cu o certa ispita de magician. El practica, intr-un fel de armonie a exasperarilor, discursuri ce ar trebui sa se excluda unul pe altul ori macar sa se denunte ca incompatibile. Fara sa-si estompeze fondul lor de ireductibilitate si capacitatea de impact inauntrul unei viziuni, aceste tipuri distincte (si adeseori contrare) de discurs nu fac insa decit sa sporeasca tensiunea scripturala din cadrul fasciculului, lasind sa actioneze coerent atitudini nu doar divergente, dar de-a binelea opuse..." (Al. Cistelecan)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Centura de castitate
Cartea Centura de castitate in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Centura de castitate - Nichita Danilov" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Poeme Alese - Valeriu Anania Urmatoarea carte recomandata din categoria Poezie
Valeriu Anania
2,51 lei
Poesie/Poezii - Cesare Pavese Urmatoarea carte recomandata din categoria Poezie
Cesare Pavese
26,10 lei
Poezii - Ion Minulescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Poezie
Ion Minulescu
6,17 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PoezieCarti recomandate din categoria Poezie