Cele zece porunci in secolul al XXI lea

Cele zece porunci in secolul al XXI lea - Fernando Savater
Pret: 18,99 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCele zece porunci in secolul al XXI lea
  • Autor: Fernando Savater
  • Editura: Rao
  • Colectia:
  • Categoria: Religie
  • ISBN: 9789731037547
  • An aparitie: 2009
  • Numar de pagini: 192
  • Format carte:
Comanda acum "Cele zece porunci in secolul al XXI lea - Fernando Savater" de pe libraria ishop la pretul de 18,99 lei
Descriere carte:
"Secolul XXI va fi religios sau nu va fi deloc", avertiza Andre Malraux pe un ton profetic...Dar ce inseamna sa fii religios, din perspectiva crestina? Multi crestini ar raspunde ca viata religioasa depinde in mod nemijlocit de respectarea celor zece porunci mostenite de la Moise. Dar, la randul ei, viata religioasa depinde si de schimbarea radicala a vietii si mentalitatii in secolul in care traim. Fernando Savater, unul dintre cei mai originali si curajosi filosofi contemporani, propune o relectura neortodoxa a celor zece porunci, din perspectiva modului in care sunt privite in secolul al XXI-lea. Aceasta se opreste asupra fiecarei porunci in parte, dintr-o perspectiva dialogica si pe alocuri polemica, pastrandu-se mereu insa tonul interogativ al filosofiei. Si aceasta intrucat fiecare "studiu de caz" este precedat de o "luare la intrebari" sau la rost a divinitatii, denumita cand Dumnezeu, cand Yahve, interogarea desfasurandu-se pe mai multe registre ale discursul filosofic, care pornesc de la dialog - desi autorul pare sa nu mai astepte vreun raspuns - luand pe urma forma meditatiei sau chiar cea juridica a acuzatiei, pana la cea "frivola" a unei sporovaieli despre sex. "Cele zece porunci in secolul al XXI-lea" reprezinta o abordare actuala a unei traditii biblice, dupa cum autorul lamureste in subtitlu: "Traditional si actual in mostenirea ramasa de la Moise".

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Cele zece porunci in secolul al XXI lea
Cartea Cele zece porunci in secolul al XXI lea in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Cele zece porunci in secolul al XXI lea - Fernando Savater" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Ideea Craciunului si Taina Eului - Rudolf Steiner Urmatoarea carte recomandata din categoria Religie
Rudolf Steiner
12,43 lei
Biblia Ilustrata - Mitropolitul Moldovei Nicodim, Prof. I.D. Stefanescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Religie
Mitropolitul Moldovei Nicodim, Prof. ...
41,31 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
ReligieCarti recomandate din categoria Religie