Ceilalti

Ceilalti - Iuri Mamleev
Pret: 28,50 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCeilalti
Comanda acum "Ceilalti - Iuri Mamleev" de pe libraria ishop la pretul de 28,50 lei
Descriere carte:
Nascut la Moscova in 1931, Iuri Mamleev a absolvit Institutul Forestier din orasul natal si a dus multa vreme o existenta dubla ? predand matematica in timpul zilei, iar seara gazduind un cerc secret de intelectuali autointitulati ?misticii sexuali?, preocupati de filozofie indiana si germana, de teozofie si psihanaliza. A inceput sa scrie inca din anii ?60, insa in perioada sovietica operele sale, interzise de cenzura, au circulat doar in samizdat; mai tarziu prin anii ?80, au inceput sa fie publicate in Occident, si de-abia in 1989 si in Rusia. In 1974, Mamleev a emigrat in Statele Unite si a predat la Universitatea Cornell. Astazi isi imparte viata intre Moscova si Paris, iar scrierile sale sunt traduse si apreciate deopotriva in Europa si America. Scriitori moscoviti din generatia tanara precum Vladimir Sorokin si Victor Erofeev il venereaza ca pe ?mostenitorul lui Gogol si Dostoievski?. In anul 2000, fundatia germana Alfred Toepfer si PEN Clubul International i-au decernat premiul Puskin. In prezent, este membru al Uniunii Scriitorilor din tara sa si al PEN Cluburilor francez si rus.

?Romanul acesta este mai degraba salbatic. Este impotriva capitalismului salbatic, a celui banditesc. Ei, dar, in principal, in el, desigur, exista o linie mistica, legata de asa-numita moarte clinica. In general, textele mele, am observat, actioneaza asupra oamenilor nu intr-un plan accentuat pesimist. Si cand am intrebat ?De ce unii au un sentiment asa de vesel, de bucuros?, mi s-a raspuns: ?Pentru ca nu exista moarte. Nu exista moarte. Exista viata de partea cealalta.? Si in   acest roman despre Celalalt se dezvolta viata, si se dezvolta si in lumea aceasta, si in cealalta. Si, in acelasi timp, avem si viata noastra sociala, cu bolile ei, cu medicamente falsificate, cu contrafacerea organelor si altele, si altele. Cu toata duritatea timpului nostru. De aceea este altfel. Este foarte implicat in furtunile noastre sociale. Alaturi de linia nemuririi. De aceea in scrierile mele am dorit sa exprim aceasta foarte clar, mai ales incepand cu Blujdaiuscii vo vremeni , nu este prezenta moartea, ci cealalta latura a ei, nemurirea. Pentru ca, daca exista moarte, atunci exista si nemurire. Si totusi romanele mele sunt mai mult despre nemurire decat despre moarte.?

Iuri Mamleev


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Ceilalti
Cartea Ceilalti in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Ceilalti - Iuri Mamleev" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Diavolul se imbraca de la Prada - Lauren Weisberger Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Lauren Weisberger
25,55 lei
Nana - Emile Zola Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Emile Zola
5,61 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala