Cei calzi si cei reci

Cei calzi si cei reci - Dan Stanca
Pret: 37,95 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCei calzi si cei reci
Comanda acum "Cei calzi si cei reci - Dan Stanca" de pe libraria ishop la pretul de 37,95 lei
Descriere carte:
Romanul Cei calzi si cei reci este poate prima incercare din literatura romana contemporana de-a trata in planul fictiunii cazul Tanacu.

Preocupat de realitatea imediata si de prelungirea ei in fantastic, Dan Stanca nu omite nici vizita pe care Pascal Bruckner a facut-o in tara noastra pentru a se documenta asupra acestui caz... Ati uitat-o pe acea nefericita fata care l-a ucis pe parintele Roger de la comunitatea din Taize? Romanul de fata va reaminteste de ea.
Dar cea mai importanta miza a cartii o reprezinta soarta papalitatii dupa ce actualul Benedict... nu va mai fi. O fi avut oare Islamul vreun amestec? Nu spunea Cioran ca intr-o buna zi Notre Dame va ajunge moschee? Joaca de-a profetia este grava si ne arata cit de fragili sintem intr-o lume care se pretinde sigura...

?Exista, intr-adevar, un filon al prozei ruse (Dostoievski, in primul rind) si al realismului magic sud-american in proza lui Dan Stanca. Insa prozatorul cu care are cele mai multe in comun ramine, fara doar si poate, Mircea Eliade. Stilul gifiit, alert si pasionant, eseismul, caracterul ?ideologic?, fantasticul cu substrat simbolic si metafizic, dialectica sacru/profan grefata pe mari scenarii mitice si esoterice sint, schimbind ce e de schimbat, elemente comune... Dan Stanca este unul dintre putinii ?creatori de lumi? ai prozei romanesti postdecembriste. Un prozator de cursa lunga, capabil sa isi consolideze proiectul narativ de la un volum la altul..." (Paul Cernat)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Cei calzi si cei reci
Cartea Cei calzi si cei reci in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Cei calzi si cei reci - Dan Stanca" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Cu inima smulsa din piept - Radu Paraschivescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Radu Paraschivescu
24,30 lei
Fecioara de fier - Rodica Bretin Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Rodica Bretin
14,16 lei
Cine adoarme ultimul - Bogdan Popescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Bogdan Popescu
25,60 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura romanaCarti recomandate din categoria Literatura romana