Ceaikovski

Ceaikovski - Nina Berberova
Pret: 19,80 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCeaikovski
  • Autor: Nina Berberova
  • Editura: Humanitas
  • Colectia:
  • Categoria: Muzica
  • ISBN: 978-973-50-1419-3
  • An aparitie: 2008
  • Numar de pagini: 236
  • Format carte: 13 x 20
Comanda acum "Ceaikovski - Nina Berberova" de pe libraria ishop la pretul de 19,80 lei
Descriere carte:
Muzica impune, inainte de toate, o tacere respectuoasa in care s-o asculti. Dar dupa ce-ai ascultat-o - sau inainte s-o cunosti - cuvintele te pot apropia mai mult de ea. Seria Contrapunct a ales cuvintele cele mai nimerite: documente despre ... compozitori, carti ale marilor scriitori si fine analize muzicologice.
"A doua zi, la Taneiev, a cantat pentru prima oara Simfonia a VI-a. Se aflau toti acolo. Rahmaninov asculta, cu capul sprijinit intr-o mana, fara sa scape din ochi fata lui Ceaikovski. Ii placea sa-l observe cand acesta nu-l vedea. Odata, la Teatrul Mare, l-a vazut (cand el credea ca nimeni nu-l privea) complet diferit, fara masca, si de atunci cauta sa regaseasca pe chipul sau calm si amabil cealalta expresie: oboseala, disperare, chin. [...] In pofida tacerii lor, el stia ca simfonia aceasta era cel mai bun lucru pe care-l scrisese. Nu pentru ca era ultima lui lucrare, nu pentru ca de-a lungul unor ani lungi voise sa raspunda - pentru sine - unor intrebari dureroase la care raspunsese in sfarsit, nu pentru ca aceasta simfonie cuprindea toata durerea, tot delirul care era in el, pentru ca acum era golit, ca si cum i s-ar fi smuls sufletul, ci pentru ca aceasta muzica era - mai mult ca niciodata - el insusi, carne din carnea sa, sange din sangele sau. Erau bataile inimii lui, suspinele lui.. Aceasta muzica era o realitate, iar el, pe langa ea, nu era decat o iluzie." (Nina Berberova)

Grafica: Gabi Dumitru
Editor: Dragos Dodu

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Ceaikovski
Cartea Ceaikovski in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Ceaikovski - Nina Berberova" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Iris. Spectacolul abia ?ncepe - Ghiu-Caia Miron Urmatoarea carte recomandata din categoria Muzica
Ghiu-Caia Miron
7,09 lei
Dictionarul tanarului muzician - Lucia Vetrici Urmatoarea carte recomandata din categoria Muzica
Lucia Vetrici
13,30 lei
O istorie a muzicii in pasi de dans - Grigore Constantinescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Muzica
Grigore Constantinescu
17,10 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
MuzicaCarti recomandate din categoria Muzica