Cea mai frumoasa istorie a limbajului

Cea mai frumoasa istorie a limbajului - Pascal Picq, Laurent Sagart, Ghislaine Dehaene, Cecile Lestienne
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCea mai frumoasa istorie a limbajului
Comanda acum "Cea mai frumoasa istorie a limbajului - Pascal Picq, Laurent Sagart, Ghislaine Dehaene, Cecile Lestienne" de pe libraria ishop la pretul de 19,00 lei
Descriere carte:
Nu ne putem lipsi de el ca sa ne organizam gandurile, sa ne impartasim ideile, sa comunicam, sa iubim, sa visam. Limbajul este cu siguranta un atribut unic al omului, o aptitudine atat de naturala incat uitam cat este de exceptionala, de fapt. Fiecare fiinta umana se naste apta pentru vorbire, insa mai intai trebuie sa invete sa o faca. Ce bricolaj al evolutiei a dus, la un moment dat, in negura vremurilor, la aparitia limbajului? Cum se exprimau stramosii nostri? Exista odinioara o singura limba, una universala? De ce s-au diversificat apoi limbile pe pamant? Cum reuseste puiul de om, aceasta vesnica minune, sa re-invete sa vorbeasca, cum recunoaste cuvintele, ce se intampla in creierul lui? Descoperirile uluitoare facute de antropologi, lingvisti si neurobiologi ne permit acum sa o luam pe urmele limbajului incepand cu primele fosile. Trei mari cercetatori isi trec unul altuia stafeta in acest volum, pentru a depana, intr-un dialog pe intelesul tuturor, una dintre cele mai frumoase povesti ale noastre, si cu siguranta cea mai aparte. 
 
Pascal Picq este paleoantropolog, profesor la College de France, autor a numeroase lucrari despre preistorie si evolutia hominizilor, stramosii omului.

 

Laurent Sagart este lingvist, director de studii la Scoala de studii superioare in stiinte sociale din cadrul CNRS. Specialist recunoscut international in evolutia limbilor, pledeaza pentru plurilingvism, fiind un mare aparator al diversitatii limbilor.

 

Ghislaine Dehaene este pediatra, directoare de studii la sectia de n euro imagistica cognitiva din cadrul CNRS. Specialista in studiul limbajului la sugari, magineaza si pune in practica experiente menite sa ?arate" creierul pruncilor in actiune, sondand capacitatile de intelegere si comunicare la varste foarte fragede.

 

C e cile Lestienne este ziarista.

 

 

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Cea mai frumoasa istorie a limbajului
Cartea Cea mai frumoasa istorie a limbajului in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Cea mai frumoasa istorie a limbajului - Pascal Picq, Laurent Sagart, Ghislaine Dehaene, Cecile Lestienne" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Interlocutiuni - Alexandru Paleologu Urmatoarea carte recomandata din categoria Eseuri
Alexandru Paleologu
37,52 lei
Ranile batranului continent - eseuri - Peter Nadas Urmatoarea carte recomandata din categoria Eseuri
Peter Nadas
20,90 lei
Don Juan. Eseuri despre originea legendei - Gregorio Maranon Urmatoarea carte recomandata din categoria Eseuri
Gregorio Maranon
19,80 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
EseuriCarti recomandate din categoria Eseuri