Cartea scurtelor iubiri eterne

Cartea scurtelor iubiri eterne - Andrei Makine
Pret: 21,80 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCartea scurtelor iubiri eterne
Comanda acum "Cartea scurtelor iubiri eterne - Andrei Makine" de pe libraria ishop la pretul de 21,80 lei
Descriere carte:
Cea mai recent a carte a lui Andrei Makine, tradusa in limba romana la numai citeva luni de la lansarea in Hexagon.  

Conceputa ca o galerie de instantanee, Cartea scur­telor iubiri eterne (2011) surprinde, in capitole de mica intindere, dar de o intensitate inegalabila, opt momente de gratie dintr-o existenta framintata, cind manifestarea neasteptata a iubirii preschimba clipa in eternitate. Rememorind episoade dispa­rate din copilaria, adolescenta si tineretea sa, pla­sate in Uniunea Sovietica din perioada poststalinista si pina in anii destramarii sale, naratorul denunta ? dincolo de falsitatea propagandei sovietice, gro­tescul aranjamentelor scenice ale marilor defilari si dimensiunea carcerala a regimului ? absenta din paradisul utopic comunist a unui ingredient esential: iubirea. Singura doctrina adevarata, iu­birea, da nastere, in cele mai umile locuri si in cele mai neobisnuite imprejurari, la momente de o luminozitate, o seninatate si o candoare fara seaman, care transcend uritenia, grosolania si bru­talitatea lumii.  

"Dostoievski ne asigura ca frumusetea va salva lumea. Makine pare sa vada mai degraba salvarea in iubire. Insa nu e vorba aici de gravul monoteism amoros al adolescentei, nici de pasiunile fizice, in fond la fel de iluzorii si de inselatoare ca viitorul luminos al comunistilor de altadata, ci de simpla abandonare in voia unui moment de gratie furat mizeriei existentei." ( Le Nouvel Observateur )  

"In Cartea scurtelor iubiri eterne, Andrei Makine revine la o tema care il obsedeaza: iubirea umana. Insa nu e vorba de iubirea carnala sau de iubirea impartasita, zi de zi, cu suisurile si coborisurile sale, precum cea din sinul unui cuplu. E vorba de o iubire mai pura, mai intensa, eliberata de contingentele noastre terestre, triviale. Aceste scurte momente de iubire eterna sint insotite de o senzatie de plenitudine, de simplitate, cind natura si fiintele se dezvaluie in frumusetea lor desavirsita." ( Elle )

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Cartea scurtelor iubiri eterne
Cartea Cartea scurtelor iubiri eterne in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Cartea scurtelor iubiri eterne - Andrei Makine" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
In zahar de pepene - Richard Brautigan Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Richard Brautigan
17,95 lei
Tu ? al meu - Erri De Luca Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Erri De Luca
18,00 lei
Idolul Cicladelor - Julio Cortazar Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Julio Cortazar
26,12 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala