Cartea neagra

Cartea neagra - Orhan Pamuk
Pret: 36,10 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCartea neagra
Comanda acum "Cartea neagra - Orhan Pamuk" de pe libraria ishop la pretul de 36,10 lei
Descriere carte:
Un tanar avocat pornit in cautarea sotiei sale disparute patrunde pe nesimtite in cot­loa­nele tulburi ale istoriei moderne a Turciei, dar si ale propriei vieti, parcurgand treptele unei initieri halucinante, care oscileaza intre reali­tate si fictiune... Urmeaza un lung pe­riplu printr-un Istanbul suprarealist, coplesit de istorie si de troiene, o poveste plina de mister si melancolie, cu personaje care apar si dis­par, lasandu-si in urma tainele, intr-o lume labirintica si nelinistitoare, faurita din visuri imposibile si din cosmaruri sta­rui­toa­re...
Fie­care poveste adaposteste o alta po­veste, intr-o inlantuire fara sfarsit in care se impletesc trecutul si prezentul, identitatea si memoria, dragostea si uitarea, viata si moartea?
Un autentic arabesc pamukian, intesat cu asasinate, piste false, aluzii la filme turcesti si americane, digresiuni pe tema misticii isla­mice, a descifrarii simbolisticii de pe chipu­rile umane si a mestesugului confectionarii de ma­nechine.
?Capodopera lui Pamuk.?
Times Lite­rary Supplement
?Un roman extraordinar, incitant.?
The Nation
?O epopee nationala moderna, plina de in­ge­niozitate si? exuberanta.?
Sunday Times
?Un vartej fascinant, dificil si misterios. O energie inepuizabila??
Lire

 

Orhan Pamuk (n. 1952) este cel mai cunoscut si, totodata, cel mai con­troversat scriitor turc contemporan, asumat de intreaga Europa ca una dintre cele mai va­lo­roase si originale voci ale ultimilor ani. Nascut la Istanbul, Pamuk a urmat studii de arhitec­tura la Universitatea Tehnica din orasul natal, aban­donate ulterior; in 1976 a absolvit Insti­tu­tul de Jurnalistica al aceleiasi universitati. Din 1974 s-a consacrat aproape in intregime scri­sului, dupa ce, o vreme, cochetase cu pictura.
Opera sa, elogiata cu entuziasm de critici si tra­dusa in peste 40 de limbi, cuprinde romane ? printre care Beyaz Kale ( Fortareata alba, 1985), Kara Kitap ( Cartea neagra , 1990), Yeni Hayat  ( Viata cea noua , 1994), Benim Ad?m K?rm?z? ( Ma numesc Rosu , 1998), Kar ( Za­pa­da , 2002) ? si un volum de memorii dedi­cat Istanbulului. Recunoasterea internationala s-a concretizat si intr-o pleiada de premii presti­gioase, precum: The Independent Award for Foreign Fiction, Prix de la Decouverte Europeenne, Prix du Meilleur Livre ?tranger, International Impac Dublin Literary Award, Prix Medicis ?tranger, Friedenspreis s.a. In 2006 i-a fost decernat Premiul Nobel pentru Literatura.
?O noua stea s-a ivit la Rasarit: Orhan Pamuk.?
The New York Times Book Review


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Cartea neagra
Cartea Cartea neagra in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Cartea neagra - Orhan Pamuk" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Chipuri de oameni - Giovanni Papini Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Giovanni Papini
13,78 lei
Tradarea - P.c. Cast, Kristin Cast Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
P.c. Cast, Kristin Cast
37,91 lei
Leon Africanul - Amin Maalouf Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Amin Maalouf
23,70 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala