Cartea neagra

Cartea neagra - Orhan Pamuk
Pret: 37,95 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCartea neagra
  • Autor: Orhan Pamuk
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Biblioteca Polirom. Seria de Autor ?Orhan Pamuk?
  • Categoria: Literatura universala
  • ISBN: 978-973-46-2255-9
  • An aparitie: 2011
  • Numar de pagini: 512
  • Format carte: 130 x 200
Comanda acum "Cartea neagra - Orhan Pamuk" de pe libraria ishop la pretul de 37,95 lei
Descriere carte:
Orhan Pamuk este laureatul Premiului Nobel pentru Literatura pe anul 2006.  

"Adevarata capodopera a lui Orhan Pamuk." ( The Times Literrary Supplement ) 

Galip, un avocat din Istanbul, descopera intr-o dimineata ca sotia lui a disparut si se convinge ca l-a parasit pentru primul ei sot, Celal, un jurnalist de succes. Galip porneste in cautarea lui Celal, insa, bizar, jurnalistul a disparut si el. Pentru a da de urma celor doi, Galip se afunda tot mai mult in viata, scrierile si identitatea lui Celal. Descopera lucruri noi despre propriul trecut, al lui Celal si al sotiei sale, aflind de existenta unei grupari de admiratori fanatici ai lui Celal. Acesta din urma este cunoscut ca un iubitor de coduri si jocuri de cuvinte, iar cititorii cauta mesaje secrete in articolele sale. In fascinatia lui, Galip pare sa piarda tot mai mult notiunea propriei identitati, iar cititorul nu mai poate distinge clar intre amintirile lui Celal si inventiile lui Galip despre el. Cartea neagra abunda in intrigi detectiviste, istorisiri ezoterice si conspiratii radicale. Aproape orice obiect devine un indiciu sau o enigma ce se cere solutionata, de la fotografiile din ziare la imaginile de pe panourile publicitare.  

"In Istanbul, civilizatia se dezvolta in mai multe straturi. Cartea neagra le uneste intr-un colaj plin de forta, iar unitatea lor vine din propria mea energie, din limbajul meu. Nu sint un purist, nu am vrut niciodata cu tot dinadinsul sa fim doar orientali sau doar occidentali, caci unicitatea vietii in Istanbul nu vine din originile ei occidentale sau orientale. In definitiv, cel mai important este ca aceste povesti, imagini si idei, toate diferite, sa poarte un dialog." (Orhan Pamuk)  

"Textura alunecoasa, echivoca, a celui de-al doilea roman al lui Orhan Pamuk este o reflectare estetic-literara ingemanata cu imaginea unui Istanbul modern, locul unde se petrece actiunea Cartii negre. Romanul este o lume in care totul imita totul, in care toate povestile si toti oamenii erau, rind pe rind, copia si originalul altor povesti si ale altor oameni si in care toate povestile se deschideau spre alte povesti." (Jonathan Coe)  

"In Cartea neagra, Orhan Pamuk da impresia ca viata are tot atitea sensuri, cite covoare sint intr-o moschee. Si, precum covoarele, adevarurile si povestile dintr-o carte arata deosebit unele de celelalte - vechi sau noi, viu colorate sau sterse. Dar, desi toate sint facute la fel, din acelasi material, doar citeva au puterea sa ne uimeasca." ( The Nation )

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Cartea neagra
Cartea Cartea neagra in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Cartea neagra - Orhan Pamuk" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Steaua. O poveste de Craciun - Bambaren Sergio Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Bambaren Sergio
8,10 lei
Necazuri cu scoala - Daniel Pennac Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Daniel Pennac
28,45 lei
Departe, in zarea albastra - Carme Riera Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Carme Riera
4,75 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala