Cartea Mironei

Cartea Mironei - Cella Serghi
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCartea Mironei
Comanda acum "Cartea Mironei - Cella Serghi" de pe libraria ishop la pretul de 13,20 lei
Descriere carte:

La o conferinta de la Institutul Francez de pe bulevardul Dacia, Mirona face cunostinta cu ?un barbat impunator, greoi, cu parul ca zapada", care, cand afla ca scrie literatura, o invita la cenaclu sa citeasca ceva. ?Maestrul" e, desigur, E. Lovinescu, surprins dintr-o singura trasatura de condei, cu spiritul sau curios si generozitatea fata de incepatori, dar si cu mania - nevinovata - de a-i ?boteza" cu pseudonime convingatoare: ?Mirona? repeta maestrul mirat. E ingenios, dar prea cautat, neverosimil... Sa vii sa-mi citesti ceva. Lasa ca-ti gasesc eu un alt pseudonim. ?i, potrivindu-si ochelarii, ca un profesor care nu se decide sa-ti puna o nota de trecere: Vino duminica la cenaclu, domnisoara Mirona...".

La capatul lecturii acestui roman, scris cu verva si cu sensibilitate feminina, cititorul va ram?ne cu imaginea unei epoci istorice tulburate de mari prefaceri, ?n care o fata idealista ?si cauta drumul, crez?nd cu ?ncapat?nare ?n destinul ei de scriitoare. Narator si personaj ?n acelasi timp, ea traieste deopotriva ?n realitatea Bucurestiului si a Parisului din anii celui de-al Doilea Razboi Mondial, c?t si ?n fictiune, alaturi de fascinata si misterioasa bunica Fana.



Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Cartea Mironei
Cartea Cartea Mironei in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Cartea Mironei - Cella Serghi" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Orbitor - Corpul - Mircea Cartarescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Mircea Cartarescu
23,40 lei
Oglinzile - Cretia Petru Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Cretia Petru
14,40 lei
Viziunea vizuinii - Marin Sorescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Marin Sorescu
20,90 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura romanaCarti recomandate din categoria Literatura romana