Carnetul auriu

Carnetul auriu - Doris Lessing
Pret: 61,70 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCarnetul auriu
  • Autor: Doris Lessing
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Biblioteca Polirom. Seria de Autor ?Doris Lessing?
  • Categoria: Literatura universala
  • ISBN: 978-973-46-1002-0
  • An aparitie: 2011
  • Numar de pagini: 776
  • Format carte: 130 x 200
Comanda acum "Carnetul auriu - Doris Lessing" de pe libraria ishop la pretul de 61,70 lei
Descriere carte:
Experiment literar si joc indraznet cu multiple perspective, Carnetul auriu este considerat o adevarata Biblie a feminismului: Cea mai importanta opera a lui Doris Lessing, Carnetul auriu ea a influentat gindirea si sentimentele unei intregi generatii de femei. ( New York Times Book Review )
Doris Lessing este laureata a Premiului Nobel pentru Literatura (2007).

Caietul auriu (1962) este povestea unei scriitoare, Anna Wulf, a celor patru carnete in care isi inregistreaza viata si a incercarii ei de-a le uni, in final, intr-un al cincilea carnet, auriu. Anna Wulf este in acelasi timp personajul unei nuvele, intitulata Femei libere, care scrie patru carnete, si nu doar unul pentru ca, dupa cum ea insasi recunoaste, trebuie sa separe lucrurile intre ele, pentru a evita haosul, informitatea, esecul... noteaza, in prefata romanului, Doris Lessing.
Astfel incit cele patru carnete ale Annei se impletesc cu fragmente dintr-o realitate aparenta, a vietii ei, a copiilor ei, a fostilor amanti. Stilul postmodern este o trasatura de baza a cartii, desi autoarea insista ca lectura sa tina seama mai degraba de temele serioase ale romanului. Carnetul negru inregistreaza experientele Annei in timpul razboiului, cel rosu momente din perioada in care era membra a Partidului Comunist, cel galben povestea unei iubiri, iar cel albastru amintiri si visuri. Este un roman cu mai multe povesti, iar autoarea ne anunta inca de la inceput sa fim atenti la o tema anume, a esecului, care, uneori, atunci cind oamenii se prabusesc, devine o modalitate de a-si vindeca propriile false dihotomii si separari.

Cartea lui Doris Lessing e cea mai incitanta reprezentare a noului val de proza aparut in ultimul deceniu; se simte in ea spiritul timpului si, mai presus de orice, este o carte adevarata. (New Republic)

Cine-a vorbit doar de o simpla opera de fictiune? In cazul Carnetului tehnica, scriitura face diferenta, iar aceasta este extraordinara. (Saturday Review)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Carnetul auriu
Cartea Carnetul auriu in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Carnetul auriu - Doris Lessing" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Opus Dei - Benedicte Patrice Des Mazery Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Benedicte Patrice Des Mazery
23,18 lei
Cimitirul de piane - Jose Luis Peixoto Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Jose Luis Peixoto
21,80 lei
Roquenval. Cronica unui castel vechi - Berberova Nina Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Berberova Nina
8,91 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala