Captiva

Captiva - Julie Gregory
Pret: 17,91 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCaptiva
  • Autor: Julie Gregory
  • Editura: All
  • Colectia: Carti Adevarate
  • Categoria: Psihanaliza
  • ISBN: 973-724-043-X
  • An aparitie: 0
  • Numar de pagini: 264
  • Format carte:
Comanda acum "Captiva - Julie Gregory" de pe libraria ishop la pretul de 17,91 lei
Descriere carte:
Din frageda copilarie, Julie Gregory a fost supusa incontinuu radiografierilor, medicatiei si interventiilor chirurgicale in cautarea desarta a unei boli nascute in mintea mamei ei. Sindromul Munchausen indus sau prin proxy este cea mai ascunsa si mai periculoasa forma de molestare a copiilor din lume insa Julie Gregory nu numai ca i-a supravietuit, dar a scapat de atractia puternica a mamei sale si si-a recapatat identitatea de femeie tanara, sanatoasa, vibrand de viata. Julie Gregory a crescut in sudul statului Ohio. Acum este scriitoare, expert si purtator de cuvant pentru sindromul Munchausen indus, precum si un sustinator al cazurilor de MBP. Masterand la studii psihanalitice la Universitatea din Sheffield, Anglia, traieste in prezent in Statele Unite. Sindromul Munchausen indus sau prin proxy este singura forma letala si atat de complexa de maltratare cunoscuta la ora actuala. Formal, este definita ca fiind falsificarea sau inducerea, de catre un ingrijitor, a unei suferinte emotionale si/sau fizice la adresa unei persoane aflate in grija sa. De cele mai multe ori, vinovatul este mama, iar victima propriul copil. Baronul Karl von Munchausen a fost un personaj istoric real, militar si aventurier din secolul al optsprezecelea, care a devenit de notorietate din pricina povestirilor sale scandaloase. In 1951, un medic britanic a imprumutat numele baronului si a introdus astfel termenul de sindrom Munchausen pentru a descrie persoanele care simuleaza sau care-si induc simptomele unei boli pentru a atrage compasiune, protectie si a castiga control asupra altora. La randul sau, denumirea de MBP a fost creata pentru a descrie persoanele care se folosesc de o persoana-surogat sau mandatar din aceleasi motive.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Captiva
Cartea Captiva in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Captiva - Julie Gregory" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Intrebari despre ziua de maine. Psihanaliza si deconstructie - Jacques Derrida, Elisabeth Roudinesco Urmatoarea carte recomandata din categoria Psihanaliza
Jacques Derrida, Elisabeth Roudinesco
0,00 lei
Psihanaliza cazurilor limita - Andre Green Urmatoarea carte recomandata din categoria Psihanaliza
Andre Green
28,40 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PsihanalizaCarti recomandate din categoria Psihanaliza