Calea samuraiului astazi

Calea samuraiului astazi - Yukio Mishima
Pret: 40,50 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCalea samuraiului astazi
Comanda acum "Calea samuraiului astazi - Yukio Mishima" de pe libraria ishop la pretul de 40,50 lei
Descriere carte:
"Viata nu dureaza decat o clipa. Trebuie sa o traiesti facand ceea ce iti place. In aceasta lume trecatoare ca un vis, sa traiesti in mizerie facand ceea ce iti displace e curata nebunie." ( Yukio Mishima )

"La prima vedere, Yukio Mishima e un Cioran nipon. Scriitorul japonez pune lumea de astazi in fata unei oglinzi care ii arata cit de strimba a ajuns si invoca la tot pasul moartea si sinuciderea. Mishima are insa cu totul alte resorturi decit Cioran in a face apel la moarte: cel care ii calauzeste gindirea, oglinda de care vorbeam mai sus, e traditionalul cod al samurailor, Hagakure.
Calea samuraiului astazi este o carte a mortii, menita sa te impace cu perspectiva propriului sfirsit. Pentru un samurai, totul sta sub semnul onoarei, iar taria de caracter trebuie sa calauzeasca omul si in actiune, si in iubire. Desigur, aceste lucruri sint straine lumii in care traim, dar poate ca, ascultindu-l pe Mishima prin vocea calda si grava a actorului Constantin Codrescu, vom reusi sa ne oprim putin din goana bezmetica in care sintem antrenati, sa ne mai gindim si la altceva." (Cezar Paul-Badescu)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Calea samuraiului astazi
Cartea Calea samuraiului astazi in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Calea samuraiului astazi - Yukio Mishima" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Revolta maselor - Jose Ortega y Gasset Urmatoarea carte recomandata din categoria Audiobooks
Jose Ortega y Gasset
81,00 lei
35 de poezii in lectura autorului - Dinescu Mircea Urmatoarea carte recomandata din categoria Audiobooks
Dinescu Mircea
21,15 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
AudiobooksCarti recomandate din categoria Audiobooks