Calculatorul: binefacere sau blestem?

Calculatorul: binefacere sau blestem? - Gene I. Rochlin
Pret: 15,20 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCalculatorul: binefacere sau blestem?
Comanda acum "Calculatorul: binefacere sau blestem? - Gene I. Rochlin" de pe libraria ishop la pretul de 15,20 lei
Descriere carte:
 Nu tehnica este elementul periculos. Nu exista o demonie a tehnicii. Exista in schimb misterul esentei ei. Ca un destin al scoaterii din ascundere, esenta tehnicii reprezinta pericolul. (Martin Heidegger)

Prometeu intruchipeaza mitul omului progresist, care indrazneste sa aduca "focul" in mijlocul oamenilor. Oare putem intelege astazi mai bine ca oricand ratiunile pedepsirii lui de catre zei? Colectia " Prometeu " iti propune sa dezvaluie ce se intampla in spatele usilor inchise ale laboratoarelor, unde oameni de stiinta in halate albe ne pregatesc destinul. Ce s-ar intampla daca am scoate calculatorul din priza? Cu alte cuvinte, care sunt consecintele dependentei de calculator, pe care o manifesta armata, industria, serviciile, pietele financiare?

Gene I. Rochlin, profesor la University of California, Berkeley, dedica o intinsa sectiune a lucrarii sale doctrinelor militare ale SUA si analizei diferitelor cazuri in care functionarea "armelor inteligente" s-a dovedit catastrofala. O alta descrie schimbarile majore pe care le-a generat calculatorul in structura pietelor financiare si a comertului. Iar acestea sunt doar cateva exemple. Astazi, inteligenta artificiala este implicata din ce in ce mai mult in luarea deciziilor in orice domeniu. Computerul impune o noua organizare a muncii si modifica structurile profunde ale societatii. Desi, intr-o prima etapa, consecintele au fost pozitive, de acum lucrurile par ca incep sa scape de sub control. Pana si ideea tehnologiei aducatoare de democratie se dovedeste, in viziunea autorului, un simplu mit. Calculatorul devine instrumentul unui control generalizat si, prin implicatiile la nivel social ale utilizarii lui, un factor major de risc. Ceea ce parea o binecuvantare se transforma oare intr-un blestem?

Gene I. Rochlin este profesor de Energie si Resurse la University of California, Berkeley. Dupa opt ani de invatamant si cercetare in domeniul fizicii, s-a specializat in domeniul stiintelor sociale. Astfel a putut sa-si urmareasca mai eficient interesele stiintifice privind natura si structura unor fenomene sociale si politice care cuprind o gama relativ larga de componente stiintifice si tehnice. A obtinut o bursa de cercetare in domeniul Securitatii Internationale din partea John D. si Catherine T. MacArthur Foundation, o alta acordata de John Simon Guggenheim Memorial si o bursa de rezident la Centrul de Studii Bellagio al Rockefeller Foundation.


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Calculatorul: binefacere sau blestem?
Cartea Calculatorul: binefacere sau blestem? in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Calculatorul: binefacere sau blestem? - Gene I. Rochlin" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Comertul electronic. Concepte, tehnologii si aplicatii - Ion Gh. Rosca , Cristina-Mihaela Bucur , Carmen Timofte-Stanciu , Octavian Palu , Mirela Visean Urmatoarea carte recomandata din categoria Calculatoare / Informatica
Ion Gh. Rosca , Cristina-Mihaela Bucu...
23,75 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Calculatoare / InformaticaCarti recomandate din categoria Calculatoare / Informatica