Calatorie intr-un picior

Calatorie intr-un picior - Herta Muller
Pret: 21,60 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCalatorie intr-un picior
  • Autor: Herta Muller
  • Editura: Humanitas
  • Colectia: Seria de autor Herta Ma?ller
  • Categoria: Literatura romana
  • ISBN: 978-973-689-374-2
  • An aparitie: 2010
  • Numar de pagini: 193
  • Format carte: 13 x 20 cm
Comanda acum "Calatorie intr-un picior - Herta Muller" de pe libraria ishop la pretul de 21,60 lei
Descriere carte:
Publicat in 1989, Calatorie intr-un picior este primul roman scris de Herta Ma?ller dupa ce a parasit Romania. Irene, protagonista de 35 de ani a acestui roman, il cunoaste la mare pe Franz, un tanar turist german pe care il gaseste beat intr-o carciuma si il ajuta sa ajunga la hotel. Asteptandu-si actele pentru emigrare, Irene stabileste impreuna cu Franz sa se revada amandoi in Germania, dupa ce ea va fi parasit "cealalta tara". La aeroport nu-l va intalni insa pe Franz, ci pe un prieten al acestuia, Stefan.

Dupa mutarea in Berlinul de Vest, prin Stefan il cunoaste pe Thomas, un somer homosexual cu care reuseste sa comunice. Serpentinele amoroase, anxietatea generata de confruntarea cu birocratia hartuitoare pentru imigranti, analiza lucida a vietii de pe strazile metropolei si dorul de tara de origine atent tinut sub control sunt descrise intr-o proza concisa, minimalista, dar cu "o comoara de imagini de neuitat". ( Publishers Weekly ). O carte despre alienare, cautari si, mai ales, despre singuratate.

"O carte superba. Constiinta cea mai intima a Irenei - in care politicul a devenit cu totul personal - este magnific redata in aceste pagini." ( The New York Times Book Review )

"Irene, personajul principal, pleaca din cealalta tara, din tara Dictatorului, in Vest... Herta Ma?ller reuseste sa construiasca o naratiune in care fiecare cititor se simte apatrid si lipsit de aparare. Limbajul descrierilor este dur. Doar acolo unde lucrurile insesi sunt reci, scriitoarea isi ia libertatea unui limbaj poetic stralucit, fara a incerca prin acesta o evadare." ( Frankfurter Allgemeine Zeitung )

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Calatorie intr-un picior
Cartea Calatorie intr-un picior in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Calatorie intr-un picior - Herta Muller" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Tentatia mizantropiei. Stromate - Cristian Badilita Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Cristian Badilita
9,31 lei
Trei femei - Stelian Turlea Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Stelian Turlea
21,80 lei
Trepanoia - Mitos Micleusanu Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Mitos Micleusanu
23,75 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura romanaCarti recomandate din categoria Literatura romana