Calatorie in a cincea dimensiune

Calatorie in a cincea dimensiune  - Madeleine L'engle
Pret: 47,41 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCalatorie in a cincea dimensiune
Comanda acum "Calatorie in a cincea dimensiune  - Madeleine L'engle" de pe libraria ishop la pretul de 47,41 lei
Descriere carte:
CARTEA INTAI DIN CVARTETUL TIMPULUI - Unul dintre cele mai importante si renumite romane clasice fantasy pentru copii ale vremurilor noastre.

PREMIUL NEWBERY
PREMIUL SEQUOYAH BOOK
PREMIUL LEWIS CARROLL SHELF

Era o noapte intunecata, iar vantul batea vijelios...

Meg Murry si fratele ei mai mic, Charles Wallace, se afla in bucatarie impreuna cu mama lor pentru a lua o gustare, cand... o creatura nepamanteana bate la usa casei lor, plangandu-se ca, din pricina vantului, se ratacise.

Aceasta le dezvaluie semnificatia misteriosului tesseract - hipercubul format din opt cuburi egale -, nimic altceva decat... o bucla in timp.

Tatal lui Meg calatorise deja in timp si, din nefericire, la un moment dat disparuse. Meg, Charles Wallace si prietenul lor Calvin, ajutati de enigmaticele doamne Whatsit, Who si Which, pornesc sa-l salveze, teleportandu-se in spatiu. Vor reusi oare sa invinga fortele raului si sa revina cu bine pe Pamant?

MEG MURRY este o fetita care se simte foarte singura, in adevaratul sens al cuvantului. Poarta aparat dentar si ochelari si are un par extrem de capricios. Se pare ca nu reuseste sa faca nimic cum trebuie la scoala, unde toata lumea o considera o ciudata si o prostuta. Inca de la o varsta frageda, se confrunta cu rautatea omeneasca manifestata prin priviri ipocrite si comentarii la adresa tatalui ei, un om de stiinta care a disparut in mod misterios. Dar Meg nu stie ce inseamna cu adevarat vicisitudinile vietii pana cand nu porneste intr-o calatorie in cautarea tatalui sau, impreuna cu fratiorul ei mai mic, Charles Wallace, si cu prietenul lor, Calvin. Copiii transcend timpul, spatiul si limitele propriilor lor minti, cu ajutorul unor fiinte de o mare bunatate sufleteasca: doamna Whatsit, doamna Which, doamna Who, Mediul Fericit si Matusa Bestie. Dar apogeul calatoriei lor il constituie confruntarea cu IT, inteligenta rece si calculata, lipsita de trup, ce arunca o umbra neagra peste lume, facandu-i pe toti oamenii sa se comporte si sa gandeasca la fel. - Anna Quindlen, reputat critic literar, despre romanul Calatorie in a cincea dimensiune

MADELEINE L'ENGLE (1918-2007) s-a nascut la New York si a absolvit Smith College .

Este autoarea a peste 60 de carti (printre care romane, eseuri, piese de teatru si poezie) pentru copii si adulti, primite foarte bine de cititori. Calatorie in a cincea dimensiune - pentru care a primit Premiul Newbery - este, probabil, cea mai cunoscuta dintre ele, alaturi de autobiografia sa, The Crosswicks Journal . Scriitoarea a primit si Premiul ALAN, din partea Consiliului National al Profesorilor de Limba Engleza, precum si Premiul "Margaret A. Edwards", din partea Asociatiei Americane a Bibliotecarilor, pentru realizarile sale remarcabile in domeniul literaturii pentru copii.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Calatorie in a cincea dimensiune
Cartea Calatorie in a cincea dimensiune  in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Calatorie in a cincea dimensiune - Madeleine L'engle" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Printul spiridus si alte povesti  - Contesa d'Aulnoy Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura
Contesa d'Aulnoy
11,40 lei
Witch - Focul rece - Lene Kaaberbol Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura
Lene Kaaberbol
10,26 lei
Tapul Fotograf - Eduard Jurist Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura
Eduard Jurist
5,85 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
LiteraturaCarti recomandate din categoria Literatura