Cadaverosimil

Cadaverosimil - Toby Litt
Pret: 33,25 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCadaverosimil
Comanda acum "Cadaverosimil - Toby Litt" de pe libraria ishop la pretul de 33,25 lei
Descriere carte:
Cel mai bine primit roman de pana acum al lui Toby Litt, Cadaverosimil vine cu o po­ves­tire para-politista londoneza alerta, pe alocuri sur­prinzatoare, despre consecintele unui dublu omor planuit sa aiba loc intr-un restau­rant cu aspect de morga de lux, care insa reu­seste numai pe jumatate: Lily si Conrad sunt im­puscati cu cate trei gloante chiar la masa. Daca ea moare pe loc intr-o baie de sange, analizata apoi cu precizie de autopsier, el supra­vie­tuies­te, grav ranit. Dupa ce se re­pune pe picioare, Conrad li se substituie poli­tistilor, despre care crede ca nu fac mare lucru pentru a elucida moartea fostei actrite in ascen­siune cu care fusese logodit, si porneste o an­cheta perso­na­la, infruntand o serie de indivizi brutali ce il urmaresc si vor sa-l opreasca, secreto­mania politiei, hartuirile jurnalistilor, conso­landu-se de pierderea iubitei cu prietena cea mai buna a acesteia, dar si cu mama ei, in incer­carea de a afla mai multe amanunte pe care numai femeile pot sa le stie despre ea, hartuin­du-i el insusi pe cei doi actori pe care-i banu­ieste ca l-ar fi angajat pe asasin ? totul ca sa inteleaga de ce si cum, pentru ca apoi sa se poata raz­buna pe masura. Dar povestirea, scrisa ca un scenariu de film, ii rezerva chiar lui un final-surpriza pe masura.

Toby Litt (n. 1968) a studiat engleza la Cole­giul Worcester, Oxford, si creatia lite­ra­ra la Universitatea East An­glia, unde l-a avut profesor pe Malcolm Bradbury. A castigat, in 1995, Bursa ?Curtis Brown?.
Prozatorul si-a propus ca titlurile volumelor publi­cate de el sa urmeze o ordine alfabetica. Primei sale culegeri de schite, Adventures in Capitalism (1996), i-au urmat romanele Beatniks: An English Road Movie (1997 ? o trans­pu­nere in mediul engle­zesc a romanului Pe drum al lui Jack Kerouac), Corpsing ( Cadaverosi­mil , 2000) si Deadkidsongs (2001 ? o naratiune sum­bra, a carei actiune se petrece la varsta copilariei), apoi cu­legerea de schite Exhibitionism (2002), de­spre limitele sexului si ale sexuali­tatii. Finding Myself (2003) are drept personaj principal o tanara scriitoare care-si invita zece prieteni intr-o vacanta platita de ea, pentru a scrie despre tot ce se intampla cu acest prilej. Cele mai recente romane ale lui Toby Litt sunt Ghost Story (2004) si Hospital (2007), iar in 2008 pu­blica I Play the Drums in a Band Called Okay .
Toby Litt a fost nominalizat de revista Granta , in 2003, drept unul dintre cei mai buni doua­zeci de tineri prozatori englezi.
?O analiza interesanta a placerii de a vedea violenta si moartea ca pe niste distractii. Inte­ligent, dar cam lipsit de suflet.? (Eithne Farry, fosta recenzenta a revistei Elle )

 


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Cadaverosimil
Cartea Cadaverosimil in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Cadaverosimil - Toby Litt" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Moartea semneaza indescifrabil - Rodica Ojog Brasoveanu Urmatoarea carte recomandata din categoria Romane politiste
Rodica Ojog Brasoveanu
19,00 lei
Fantoma de la Opera  - Gaston Leroux Urmatoarea carte recomandata din categoria Romane politiste
Gaston Leroux
17,95 lei
Nebunul din Bergerac - Georges Simenon Urmatoarea carte recomandata din categoria Romane politiste
Georges Simenon
12,82 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Romane politisteCarti recomandate din categoria Romane politiste