CAVALERII TEMPLIERI

CAVALERII TEMPLIERI - SANELLO, Frank
Pret: 19,00 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCAVALERII TEMPLIERI
  • Autor: SANELLO, Frank
  • Editura: Paralela 45
  • Colectia: TOTAL
  • Categoria: Istorie
  • ISBN: 978-973-47-0136-0
  • An aparitie: 2008
  • Numar de pagini: 216
  • Format carte: 14x20
Comanda acum "CAVALERII TEMPLIERI - SANELLO, Frank" de pe libraria ishop la pretul de 19,00 lei
Descriere carte:
Istoria Cavalerilor Templieri, ordinul medieval de calugari-razboinici care au luptat in Cruciade, este o epopee intinsa de-a lungul mai multor secole, care cuprinde elemente contradictorii precum idealism si cinism, vitejie si lasitate, piosenie si depravare. Oficial, ei alcatuiau Ordinul Cavalerilor Saraci ai lui Hristos, a caror misiune era sa asigure trecerea lipsita de primejdii a pelerinilor sositi la locurile sfinte din Ierusalimul sfasiat de razboaie, la inceputul secolului al XII-lea. In ciuda legamantului lor de saracie, templierii s-au dovedit a fi foarte priceputi oameni de afaceri, renumiti pentru cinstea lor. Manastirile lor slujeau drept ?banci? in care capetele incoronate si nobilii Europei aveau siguranta sa-si depuna banii. Templierii conduceau si scoli medicale foarte respectate. Desi ordinul monastic a fost scos in afara legii peste tot in Europa, templierii au supravietuit in mit si legenda pana-n zilele noastre. Pseudoistoricii si adeptii teoriei conspiratiei sustin ca ei continua sa existe ca membri tainici ai francmasonilor.
In Cavalerii templieri, renumitul istoric Frank Sanello examineaza adevarata istorie a acestor slujitori ai Domnului si ai lui Mamon, si demonteaza miturile ofensatoare care au luat nastere dupa moartea lor. Apeland la cele mai recente cercetari academice, el descrie atat teoriile stiintifice serioase, cat si pe cele extravagante, care perpetueaza un fenomen ce a disparut cu sute de ani in urma, dar a supravietuit in memoria colectiva.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre CAVALERII TEMPLIERI
Cartea CAVALERII TEMPLIERI in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "CAVALERII TEMPLIERI - SANELLO, Frank" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Spargatorul de gheata - Victor Suvorov Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Victor Suvorov
0,00 lei
1941. Hitler, Stalin si Romania - Florin Constantiniu Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Florin Constantiniu
7,51 lei
Renasterea  - Paul Faure Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Paul Faure
0,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
IstorieCarti recomandate din categoria Istorie