Bucatele noastre. Carte cu preparate mai mult sau mai putin romanesti

Bucatele noastre. Carte cu preparate mai mult sau mai putin romanesti - Horia Virlan
Pret: 61,75 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roBucatele noastre. Carte cu preparate mai mult sau mai putin romanesti
Comanda acum "Bucatele noastre. Carte cu preparate mai mult sau mai putin romanesti - Horia Virlan" de pe libraria ishop la pretul de 61,75 lei
Descriere carte:
Cartea Bucatele noastre de Horia Virlan contine retete ale unor preparate care au fost culese de autor in calatoriile prin tara, altele preluate din caietele de bucate ale bunicii sau"furate"? de la cate o gospodina priceputa, dar toate au fost testate de autor in bucatarie, iar marea majoritate a preparatelor a suferit modificari in ceea ce priveste componenta ingredientelor si a tehnicilor culinare. Ingredientele si condimentele sunt cele comune, pe care le gasim in orice magazin, super market sau piata. Autorul nu a dorit sa impopotonez retete gatite de mamele si bunicile noastre cu ingrediente "fancy"?, doar din dorinta de ale face cat mai interesante.

Cartea este impartita in patru mari capitole, fiecarui capitol revenindu-i cate un anotimp. In acest fel vom intelege si de ce mancarurile romanesti se deosebesc de cele ale unori tari exotice. Noi avem privilegiul sa ne fi nascut intr-o tara cu o clima temperat continetala, ce are specifica impartirea in patru sezoane diferite in ceea ce ce priveste temperatura si nivelul precipitatiilor. Acest fapt a dus la cultivarea legumelor si fructelor ce rodesc doar in anumite perioade ale anului, asa ca bucataria romaneasca se bazeaza pe sezonalitate, neavand fructe si legume proaspete 12 luni pe an.

Pentru a veni in intampinarea celor care doresc sa sarbatoreasca intr-un cadru familial anumite evenimente, autorul a rezervat fiecarui sfarsit de capitol cate o pagina ce contine cateva meniuri complete, specifice sezonului respectiv, retetele preparatelor fiind, bineinteles, regasite in capitolul cu pricina.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Bucatele noastre. Carte cu preparate mai mult sau mai putin romanesti
Cartea Bucatele noastre. Carte cu preparate mai mult sau mai putin romanesti in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Bucatele noastre. Carte cu preparate mai mult sau mai putin romanesti - Horia Virlan" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Peste - Silke Koch Urmatoarea carte recomandata din categoria Bucatarie
Silke Koch
8,45 lei
Cocteiluri celebre si povestile lor - Ioana Irimiea Urmatoarea carte recomandata din categoria Bucatarie
Ioana Irimiea
39,42 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
BucatarieCarti recomandate din categoria Bucatarie