Blues pentru cai verzi

Blues pentru cai verzi - Letitia Ilea
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roBlues pentru cai verzi
Comanda acum "Blues pentru cai verzi - Letitia Ilea" de pe libraria ishop la pretul de 21,80 lei
Descriere carte:
?Mai intii furioasa, apoi deceptiva si la urma blazata, dar intotdeauna intr-o scriitura franca, de acuta autenticitate a starilor, zice Ion Pop (in prefata la O persoana serioasa ,Limes, 2004) ca ar fi dialectica pasilor facuti de Letitia Ilea in primele sale trei carti. Ei bine, Blues pentru cai verzi , desi nu e o sinteza, le aduna pe toate trei si le sublimeaza/le comprima intr-o stare de pustiu existential atit de concret hasurat incit contureaza una din cele mai deprimate - si deprimante - viziuni din poezia noastra actuala. Daca sint, azi, poeti bacovieni, Letitia Ilea e primul dintre ei. Si e primul pentru ca ajunge la neantul existential bacovian fara recurs la intertextualisme. Blues pentru cai verzi e un exercitiu de exorcizare a acestui pustiu total, pustiu ce videaza nu doar viata, ci si moartea. Nu e o carte de citit." (Al. Cistelecan)  

?Un sentiment acut al timpului, constiinta zadarnicei si a golului care rinjeste din spatele tuturor lucrurilor le confera poemelor mai recente ale Letitiei Ilea o incarcatura de tragic. De la ironia dezabuzata a unui spirit sceptic si obosit, poeta trece acum la o lirica a vidului ontologic si a golurilor de timp, in care moartea este omniprezenta. Firescul, lipsa gesturilor afectat-patetice, a stridentelor de orice fel o fac pe Letitia Ilea mai convingatoare ca niciodata, in rolul acestei Cenusarese beckettiene, care vietuieste parca in nisipul unei uriase clepsidre si tinde sa devina ea insasi in cele din urma nisip." (Octavian Soviany) Normal 0 ?Mai intii furioasa, apoi deceptiva si la urma blazata, dar intotdeauna intr-o scriitura franca, de acuta autenticitate a starilor, zice Ion Pop (in prefata la O persoana serioasa ,Limes, 2004) ca ar fi dialectica pasilor facuti de Letitia Ilea in primele sale trei carti. Ei bine, Blues pentru cai verzi , desi nu e o sinteza, le aduna pe toate trei si le sublimeaza/le comprima intr-o stare de pustiu existential atit de concret hasurat incit contureaza una din cele mai deprimate - si deprimante - viziuni din poezia noastra actuala. Daca sint, azi, poeti bacovieni, Letitia Ilea e primul dintre ei. Si e primul pentru ca ajunge la neantul existential bacovian fara recurs la intertextualisme. Blues pentru cai verzi e un exercitiu de exorcizare a acestui pustiu total, pustiu ce videaza nu doar viata, ci si moartea. Nu e o carte de citit." (Al. Cistelecan)
?Un sentiment acut al timpului, constiinta zadarnicei si a golului care rinjeste din spatele tuturor lucrurilor le confera poemelor mai recente ale Letitiei Ilea o incarcatur a de tragic. De la ironia dezabuzata a unui spirit sceptic si obosit, poeta trece acum la o lirica a vidului ontologic si a golurilor de timp, in care moartea este omniprezenta. Firescul, lipsa gesturilor afectat-patetice, a stridentelor de orice fel o fac pe Letitia Ilea mai convingatoare ca niciodata, in rolul acestei Cenusarese beckettiene, care vietuieste parca in nisipul unei uriase clepsidre si tinde sa devina ea insasi in cele din urma nisip." (Octavian Soviany)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Blues pentru cai verzi
Cartea Blues pentru cai verzi in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Blues pentru cai verzi - Letitia Ilea" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Refluxul sensurilor - Ana Blandiana Urmatoarea carte recomandata din categoria Poezie
Ana Blandiana
20,70 lei
Vertebrele Strigatului - Ioan Nistor Urmatoarea carte recomandata din categoria Poezie
Ioan Nistor
9,81 lei
Poezie si Destin - Ahmatova Anna Urmatoarea carte recomandata din categoria Poezie
Ahmatova Anna
2,83 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PoezieCarti recomandate din categoria Poezie