Biologia celulara a cancerului

Biologia celulara a cancerului - Corneliu Dorin Olinici
Pret: 54,88 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roBiologia celulara a cancerului
Comanda acum "Biologia celulara a cancerului - Corneliu Dorin Olinici" de pe libraria ishop la pretul de 54,88 lei
Descriere carte:

Prezentare: Cartea profesorului Dr. Corneliu Dorin Olinici, eminent morfopatolog, cu o bogata experienta in Institutul Oncologic I. Chiricuta din Cluj, vine in ajutorul celor care au nevoie de a fi indrumati in aceasta noua disciplina si in special pentru oncologi. Intr-o prezentare succinta, sunt trecute in revista principalele aspecte ale carcinogenezei si ale istoriei naturale a cancerului, cu descrierea diferitelor mecanisme si procese care stau la baza cresterii si extinderii tumorale. Pe langa notiunile deja clasice, ca apoptoza, oncogene si gene supresoare tumorale, sunt abordate si descoperiri recente, ca microRNA, epigenetica cancerului sau procesele de reparare ale ADN-ului si mentinerea integritatii genomului. Totodata se fac numeroase referiri la relevanta lor diagnostica sau terapeutica, cum sunt capitolele despre originea clonala, angiogeneza, imunitate si cancer. Alte abordari de interes sunt si cele referitoare la biologia stromei tumorale sau invazia si metastazarea tumorilor. Scrisa cu eleganta si cursivitate, lucrarea, aparent un domeniu abstract, devine inteligibila si accesibila clinicienilor chiar si celor fara o formatie prealabila in aceasta directie. Informatia bogata, stilul clar si permanenta corelare a notiunilor de biologie cu oncologia clinica sunt numai cateva din argumentele care recomanda cartea ca o lectura obligatorie pentru toti cei care vor sa inteleaga si sa practice oncologia in secolul XXI.

Cuprins: Bazele moleculare ale carcinogenezei. Originea clonala si evolutia clonala a tumorilor. Celulele susa si biologia tumorala. Genele HOX. Oncogenele. MicroRNA - implicatii in carcinogeneza. Genele supresoare tumorale. Epigenetica cancerului. Carcinogeneza virala. Apoptoza. Ciclul celular - implicatii in oncologie. Instabilitatea genetica, selectia si carcinogeneza. Repararea ADN: mecanisme, defecte, implicatii clinice. Telomeraza - implicatii in oncologie. Angiogeneza si limfangiogeneza. Biologia stromei tumorale. Relatia intre imunitatea innascuta, inflamatie si cancer. Invazia si metastazarea.Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Biologia celulara a cancerului
Cartea Biologia celulara a cancerului in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Biologia celulara a cancerului - Corneliu Dorin Olinici" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Hepatitele  - J.-F. Quaranta, B. Reboulot, J.-P. Cassuto Urmatoarea carte recomandata din categoria Medicina umana
J.-F. Quaranta, B. Reboulot, J.-P. Ca...
8,84 lei
Bolile aparatului respirator  - Paul Leophonte Urmatoarea carte recomandata din categoria Medicina umana
Paul Leophonte
11,30 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Medicina umanaCarti recomandate din categoria Medicina umana