Beatriz si corpurile ceresti

Beatriz si corpurile ceresti - Lucia Etxebarria
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roBeatriz si corpurile ceresti
Comanda acum "Beatriz si corpurile ceresti - Lucia Etxebarria" de pe libraria ishop la pretul de 16,05 lei
Descriere carte:
Premiul NADAL - SPANIA, 1998

"BEATRIZ SI CORPURILE CERESTI ne deschide calea catre un amestec de senzatii, de fiinte care lupta pentru a trai pasiuni limpezi si pure pe care familia nu le poate oferi si pe care protagonista, intalnindu-le, cu greu le poate recunoaste. Reprezinta, in plus, o calatorie spre centrul adolescentei si tranzitia, agitata si dificila, pe care orice fiinta umana o experimenteaza pana la varsta adulta, de la care spera sa afle raspunsuri la toate intrebarile sale pentru a se confrunta apoi cu alte mii de intrebari." - Yelena M. Rivera

Doua orase: Madridul cel luminos si Edinburgul inecat in ceata. Doua fete: stralucitoarea Monica si generoasa Caitlin. Doua ispite: aventura si tandretea. Si Beatriz care, pentru a alege, trebuie sa invete sa-si depaseasca propriul trecut.
Stilul tinerei autoare basce exploateaza cu dezinvoltura o pledoarie "astronomica", abordata insa cu temperanta, cu doar cateva "excese", suficiente pentru a marca apartenenta spiritului la un tot, care il inglobeaza si-l defineste, fara insa a putea sa-l vindece vreodata de incurabilul conditiei umane. Castigul lecturii romanului este descoperirea unei naratiuni care nu face concesii pudibonde si a unei scriituri riguroase, refuzand liniaritatea, transformand o frumoasa poveste de dragoste intr-un excelent roman.

FRAGMENT DE ROMAN:
"Da, uneori o adoram pe Cat, nu pentru frumusetea ei sau pentru ca avea simtul umorului, ci pentru ca stiam ca era un om bun, poate prima persoana autentic buna pe care am cunoscut-o in viata mea. Stiam ca nu se folosea de mine si ca ma iubea, ca ma iubea cu adevarat, ca ar fi fost alaturi de mine la nevoie, ca nu mi-ar fi facut niciodata rau cu buna stiinta si poate ca nici fara sa vrea. Alteori insa nu puteam sa nu o supun unei analize la microscop, rationale, si atunci toate defectele ei erau amplificate. Imi spuneam ca nu e desteapta. Nu asa de desteapta ca Monica. Nu avea profunzimea si nici viteza ei de reactie. Si nu e puternica. Nu face fata provocarilor. Nu stie sa lupte pentru ceea ce isi doreste. Nu e matura. Ma scotea din sarite, de exemplu, vocea copilareasca pe care o lua cand se alinta, gangurelile de animalut pe care le revarsa asupra mea. Nu am nevoie de o fetita, ii spuneam, nu-mi trebuie un copil pe care sa-l cresc. Dimpotriva, am nevoie de cineva care sa aiba grija de mine. Ea nu parea sa inteleaga asta si continua cu pisiceala. Cand ma vedea suspinand in pat, se lungea langa mine si ma imbratisa cu miscari furise, ca de leopard indragostit. Lipita de spatele meu, ma intreba cu vocea unei fetite de trei ani ce aveam, ce sa faca sa ma ajute, nereusind de fapt decat sa ma deprime si mai mult, mai ales ca zece minute mai devreme o auzisem vorbind la telefon cu una din nenumaratele ei prietene, inca o persoana din legiunea de necunoscute care gravitau in jurul ei la restaurant, cineva mai bun decat mine, cu care probabil se culcase sau urma sa se culce, framantandu-i..."



Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Beatriz si corpurile ceresti
Cartea Beatriz si corpurile ceresti in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Beatriz si corpurile ceresti - Lucia Etxebarria" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Eseu despre luciditate - Jose Saramago Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Jose Saramago
35,10 lei
Conspiratia tacerii - Brian Moore Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Brian Moore
4,04 lei
Profesorul - John Katzenbach Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
John Katzenbach
37,90 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala