Basmele romanilor, volumul II

Basmele romanilor, volumul II - Dumitru Stancescu
Pret: 14,16 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roBasmele romanilor, volumul II
Comanda acum "Basmele romanilor, volumul II - Dumitru Stancescu" de pe libraria ishop la pretul de 14,16 lei
Descriere carte:
Dumitru Stancescu (1866-1899) se numara printre cei mai indragiti culegatori de folclor romani. Se naste la Bucuresti, provenind dintr-o familie de intelectuali (tatal lucrand o vreme ca secretar la Ateneul Roman, iar unchiul sau fiind director al Teatrului National). Studiaza la colegiul ?Sf.Sava?, avandu-l printre altii ca profesor pe G. Dem Teodorescu, acesta probabil jucand un rol esential in stimularea interesului elevului sau pentru folclor.
Stancescu debuteaza cu schite in Literatorul, urmand sa publice apoi constant snoave, basme, istorisiri si traduceri in numeroase periodice (Revista literara, Familia, Vatra, Revista noua, Adevarul, Universul). In 1895, alaturi de editorul Carol M?ller, infiinteaza cunoscuta colectie ?Biblioteca pentru toti?, pe care o va coordona pana in 1899. De altfel, semneaza traducerea volumului de debut al colectiei, Povesti alese, de Hans Christian Andersen.

Printre volumele publicate se numara: Basme culese din popor (1885), Basme culese din gura poporului (1892), Snoave sau glume populare (1892), Cerbul de aur si alte basme pentru copii culese din gura poporului (1893), Glume si povesti (1895), Povesti si snoave noi pentru popor (1895). De asemenea, traduce din franceza volume ale unor autori precum Xavier de Montepin, Jules Michelet, Andre Theuriet, Alexandre Dumas fiul. La numai 33 de ani, moare in Elvetia, la Axenfels, bolnav de ftizie.


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Basmele romanilor, volumul II
Cartea Basmele romanilor, volumul II in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Basmele romanilor, volumul II - Dumitru Stancescu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Villain.net - Consiliul raului - Andy Briggs Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura
Andy Briggs
25,65 lei
George si cheia secreta a universului - Stephen Hawking, Lucy Hawking Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura
Stephen Hawking, Lucy Hawking
40,50 lei
Jurnalul unui pusti - Jeff Kinney Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura
Jeff Kinney
23,75 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
LiteraturaCarti recomandate din categoria Literatura